Left Right
scrollTop top

Dotan bekent dan toch nepaccounts op sociale media te hebben gebruikt: “Ik was dom, naïef en onzeker”


Dotan bekent dan toch nepaccounts op sociale media te hebben gebruikt: “Ik was dom, naïef en onzeker”

De Nederlandse zanger Dotan geeft dan toch toe dat hij nepaccounts heeft gebruikt om zichzelf te promoten op sociale media. Dat zegt hij in een, ondertussen alweer verwijderde, videoboodschap op Facebook. “Ik was heel naïef, veel te ambitieus en onzeker … denk ik”, vertelt Dotan, die spijt zegt te hebben.

Singer-songwriter Dotan brak in 2014 in Vlaanderen door met de nummer 1-single Home en scoorde het jaar erna ook met Hungry een hit. Maar daarvoor timmerde de Nederlander al enkele jaren aan de weg.

De Volkskrant onthulde dit weekend dat hij om zijn zangcarrière te lanceren gebruik heeft gemaakt van een trollenleger op sociale media. Dotan zou zo’n 140 nepaccounts hebben ingezet om zichzelf te promoten en concurrenten de grond in te boren.

“Ik was bang en schaamde me”

De Nederlandse zanger ontkende aanvankelijk alles in De Volkskrant, maar komt daar in een videoboodschap nu op terug. “Helaas heb ik niet helemaal eerlijk geantwoord omdat het me overviel, omdat ik bang was, omdat ik me schaamde. Ik wist niet zo goed wat ik erover moest zeggen”, vertelt hij. “Maar dat was heel fout en dat betreur ik heel erg.”

Dotan geeft nu dus wel toe dat hij in het begin van zijn carrière in 2011 “gezocht heeft naar mogelijkheden om zijn muziek te promoten en aan de man te brengen”. Hij verklaart spijt te hebben van die beslissing. “Ik vind het heel dom, ik was te naïef, veel te ambitieus en onzeker … denk ik”, zegt Dotan.

“Ik had actie moeten ondernemen”

Een van de ergste onthullingen in heel het verhaal is de verzonnen ontmoeting met een leukemiepatiëntje. De zanger beweert dat verhaal niet zelf verzonnen te hebben, maar voelt zich wel verantwoordelijk.

“Ik had dit moeten ontkrachten en had hier actie tegen moeten ondernemen. Ik vind het erg dat een paar van dit soort berichten lange tijd onder mijn post hebben gestaan”, zegt de zanger.

Boodschap op Facebook van Dotan al opnieuw gewist

De videoboodschap waarin Dotan zijn bekentenissen doet en spijt toont, was kort daarna opnieuw verdwenen van zijn profiel. Waarom dat gebeurd is, is niet geweten. Het filmpje van 5 minuten is wel terug te zien op diverse andere websites.

De video eindigt met de mededeling dat de zanger zijn hele sociale media zal leeghalen. “Het is tijd voor een schone lei. Ik wil hard aan de bak met mezelf en hoop dat ik op een dag de muziek kan laten spreken”, besluit Dotan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170