Dour pakt uit met Stormzy

epa

Dour Festival heeft een nieuwe headliner aangekondigd. Niemand minder dan de Britse rapper Stormzy staat op vrijdag 17 juli op het Waalse festival. Grime van de bovenste plank! Eerder werd A$AP Rocky al aangekondigd als headliner.

Stormzy komt met zijn tweede plaat ‘Heavy Is The Head’, die in december verscheen, onder de arm naar ons land. En die plaat is niet voor doetjes. Zo rapt Stormzy over het feit dat hij op het Britse festival Glastonbury een kogelvrij vest droeg. “When Banksy put the vest on me, it felt like God was testing me”, klinkt het stoer. Vorige zomer wist hij nog heel wat Belgische fans te strikken op Pukkelpop. Pas loste de Brit nog zijn nieuwe videoclip voor de single Disappointed.

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Stormzy staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. Zo maakte hij al gebruik van woorden in het Welsh om mensen uit Wales een hart onder de riem te steken en windt hij er geen doekjes om dat hij niets moet hebben van de gevestigde, Britse politiek.

Nummer met Ed Sheeran

Hij staat bekend om z’n grime-beats en redelijk agressieve, maar supergave stijl. Stormzy is één van de grootste grime-artiesten van het moment. Dat is een donkere, agressieve hiphopstijl die momenteel erg populair is bij de Britten.

De bekendste nummers van Stormzy zijn My Hood, Shut Up, Big For Your Boots, Power en Vossi Bop. Eind 2019 loste hij nog Own It met Ed Sheeran en Burna Boy.

Dit jaar staat Stormzy ook twee keer in de Ancienne Belgique in Brussel.

Dour 2020

Eerder werden voor Dour 2020 de Franse rapper Nekfeu, Chronnixx, Sven Väth, Angèle, Dirtyphonics en A$AP Rocky al aangekondigd.
Tickets voor Dour 2020 zijn hier beschikbaar.

Gesponsorde artikelen