Dour dropt 24 nieuwe namen: Nubya Garcia, Squarepusher en meer

24 nieuwe namen voor Dour
Facebook: Dour Festival

Amper twee dagen nadat Dour vier namen bekend maakte voor zijn metaldag, lost het alweer 24 nieuwe namen. Onder andere The Comet is Coming, Squarepusher, FJAAK en Nubia Garcia zullen tussen woensdag 15 en zondag 19 juli het podium in Dour betreden.

Ieder jaar in juli verandert het Henegouws dorpje Dour in een echte festival scene. Na grote namen als Stormzy en A$AP Rocky en nieuwe namen voor de metaldag, begint de line-up met deze 24 nieuwe namen nu echt vorm te krijgen. Van de laatste toevoegingen krijgen we vooral jazzy en elektronische vibes.

Squarepusher

De grootste naam in de lijst is misschien wel Squarepusher. De Britse muzikant staat erom bekend verschillende muziekgenres te combineren. Zo is hij onder te verdelen in o.a. drum ’n bass, IDM en zelfs jazz. Hij betreedt op zaterdag 18 juli het podium, net als Altın Gün, The Comet Is Coming, Franc Moody, Mella Dee en Meetsysteem.

Op donderdag 16 juli zijn er met Inner City en Palms Trax twee nieuwe namen toegevoegd, en op vrijdag 17 juli betreden FJAAK, Folamour, Gerd Janson, Les Louanges, Oliver Tree, Rone en Ross From Friends het podium.

Jazz

Met Nubya Garcia en Jayda G maakt Dour van zondag 18 juli een jazzy dag. Nubia Garcia is een saxofoniste die in 2019 nog de Jazz FM UK Jazz Act of the Year Award won. Jayda G bracht dit jaar haar eerste album ‘Significant Changes’ uit. Op zondag staan ook nog Amon Tobin, Dixon, DJ Koze, Eclair Fifi, The Mauskovic Dance Band en Motor City Drum Ensemble op de line-up.

Dour 2020 gaat door van 15 tot 19 juli. Voor een combiticket betaal je 160 euro, voor een dagticket 65 euro. Tickets zijn hier beschikbaar.

Gesponsorde artikelen