Dour strikt Neurosis, Electric Wizard, Wiegedood en 4 anderen

Dour strikt Neurosis, Electric Wizard, Wiegedood en 4 anderen

Dour 2019 heeft zeven nieuwe namen gelost en wij zijn extatisch. Het festival heeft besloten om op zaterdag 13 juli avant-gardistische metalacts in te plannen. Bovendien zitten er twee Belgische bands tussen.

Dour 2019 programmeert Neurosis, Electric Wizard, YOB, The Body & Full of Hell, Wiegedood, Birds In Row en Vonnis op 13 juli. Daarmee zet het festival volop in op avant-gardistische metal. Bovendien komen zowel Wiegedood als Vonnis uit het Gentse. Eerder werden voor Dour 2019 onder andere al Charlotte de Witte, Skepta, Grammatik, Pendulum, Rae Sremmurd en DJ Kölsch aangekondigd.

Neurosis

Neurosis, dat zijn hevig overstuurde gitaren, bassen die de vloer doen beven, oorverdovend oermensgebrul en swingende 70s drums. De band is fel beïnvloed door Black Sabbath, maar experimenteert ook fel met ‘versieringsgeluiden’. Zo verwerkt de band live soms een geflipte synthesizer en elektronische percussie in z’n act. Maar verwacht je bovenal aan meedogenloze gitaarriffs die je tot in je kleine teen raken en je voeren door een donker bos waar we met spoken en overleden rocksterren chillen. Voorsmaakje nodig? Check dan zeker eens ‘Fires Within Fires’, het laatste wapenfeit van Neurosis. De groep stond vorig jaar trouwens op Graspop. Hoe dat concert klonk, lees je hier.

(Dit zijn de 45 beste albums van 2018.)

Electric Wizard

De doom mastodonten van Electric Wizard draaien al meer dan twintig jaar mee en ze worden live alleen maar beter. Met albums als ‘Dopethrone’, ‘Come My Fanatics’ en ‘Witchcult Today’ toonden ze de wereld dat je heus niet tegen duizend per uur moet spelen om je fans chronische tinnitus te bezorgen. In 2017 bracht Electric Wizard nog ‘Wizard Bloody Wizard’ uit, een knipoog naar ‘Sabbath Bloody Sabbath’ van Black Sabbath. De groep verwerkte grooves, geluidjes en productietechnieken uit de jaren 60 en 70 in hun songs. Iemand, die niet bekend is met Electric Wizard zou denken dat het gaat om een plaat van Alice Cooper.

Deze tracks raden we aan: Funeralopolis, Dopethrone, Return Trip, Witchcult Today en Stone Magnet.

(Deze 6 invloedrijke metalbands worden weleens vergeten in de Zwaarste Lijst.)

Zoo.text

Gesponsorde artikelen