‘Downtown Abbey’-film lost de eerste trailer!

Het is zover: de Crawleys op ‘Downton Abbey’ doen de deuren van het kasteel opnieuw open. Niet voor een heel seizoen, maar voor een film die de romantici en historici zal doen watertanden. De langverwachte ‘Downton Abbey’-serie heeft nu eindelijk ook een film en een releasedatum. 

Zes seizoenen lang waren wij aan het scherm gekluisterd voor de avonturen en romances van de familie Crawley en hun bedienden. Nu komt er eindelijk een film van de populaire televisieserie. En deze zal helemaal draaien rond de komst van King George V die Downton Abbey komt bezoeken. 

De verhaallijn

De film speelt zich af in 1927, een aantal jaar na het einde van de serie. De Crawleys en hun bedienden bereiden zich voor op de komst van King George V die het landgoed komt bezoeken. En dat blijkt niet even gemakkelijk te gaan. Gelukkig zien we heel wat bekende gezichten. In de eerste scene komt Edith samen met haar gezin toe op het kasteel. Vader Robert Crawley ontvangt hem met open armen en voegt eraan toe: “Geen meid, chauffeur of zelfs kindermeisje, hoe modern.” En onze favoriete grootmoeder, gespeeld door Maggie Smith is ook weer van de partij. Daarnaast schittert ook Jim Carter opnieuw in de rol van de gepensioneerde butler Carson. Hij keert voor het koninklijke bezoek nog eenmaal terug ten huize Downton Abbey.

Alles moet spik en span zijn voor het koninklijke bezoek en de bedienden doen dan ook hun uiterste best om de koninklijke familie zo goed mogelijk te ontvangen. Maar er is duidelijk wrevel tussen de bedienden van King George V en die van Downton Abbey en ze zijn dan ook strijdlustig tegenover elkaar. Ook zien we weer een aantal romances openbloeien. Het belooft dus weer een spannend verhaal te worden, met de mooiste locaties, echte Engelse humor en de heerlijke aristocratische scènes.

Hier zie je de trailer:

Koninklijke touch

Julian Fellowes is de scenarioschrijver van het verhaal en hopelijk haalt hij voor de film wat inspiratie uit de actualiteit, waar er nu met de komst van Meghan Markle een soort van obsessie voor koninklijke families heerst. Hij liet al blijken dat hij het huidige Britse koningshuis goed had geobserveerd voor het schrijven van de film.

Michael Engler regiseert de film en belooft dat de film van Downton Abbey een prachtige thuiskomst zal worden van vele geliefde personages waaronder Robert Crawley (Hugh Bonneville), Lady Mary Crawley (Michelle Dockery), Mr.Carson (Jim Carter), Anna Bates (Joanne Frogatt), Tom Branson (Allen Leech), Lady Edith (Laura Carmichael) en de sarcastische Dowager zelf (Maggie Smith).

Downton Abbey is dus vanaf 25 september terug op onze cinemaschermen te zien, we kijken al uit naar het geroezemoes en de roddels in de gangen van het kasteel. Het is de allereerste film van de Crawley familie die door Focus Features wordt uitgebracht, en het zal zeker een lust voor het oog zijn voor Downton-fans. Dat kunnen we nu al met de trailer zien. De pracht en praal van de serie is zeker nog niet verdwenen en onze zondagavondtraditie krijgt terug nieuw leven. Wij kunnen al niet wachten en nemen zeker ons lunchpakket scones en cucumber sandwiches mee naar de bioscoop!

Hier nog eens de meest romantische scènes uit de serie, gewoon omdat het kan:

Gesponsorde artikelen