Drake in penarie wegens ‘kussen’ met minderjarige

Drake in penarie wegens ‘kussen’ met minderjarige

Rapper Drake ligt onder vuur omdat er een video van hem uit 2010 opgedoken is waarin te zien is hoe hij een 17-jarig meisje kuste. Drake was zelf 23 jaar op het moment van de feiten. “Ik kan nog niet naar de gevangenis, man”, horen we Drake roepen toen hij erachter kwam hoe oud het meisje was.

De feiten vonden plaats tijdens een optreden in Denver, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado. Drake nodigde een meisje uit op het podium, danste met haar, kuste haar in de nek, gaf commentaar op haar shampoo en trok haar t-shirt naar beneden om haar opnieuw in de nek te kussen.

(In 2017 zegde Drake zijn optreden in Amsterdam voor de derde keer af waardoor 17.000 fans voor niets urenlang moesten wachten.)

Grap over gevangenis

Drake betastte ook de borsten van de jonge dame en hij zei in de micro dat hij “zich liet gaan”. Daarop vroeg Drake naar de leeftijd van het meisje. “17”, luidde het antwoord. “Ik kan nog niet naar de gevangenis, man. Waarom zie je er dan zo uit? Jij voluptueuze. Kijk hiernaar.”, horen we Drake grappen.

(Opvallend: Drake legde een dik jaar geleden nog zijn concert stil omdat een mannelijke fan de meisjes rond hem betastte.)

“Ik heb me geamuseerd”

“Ik weet niet of ik me nu schuldig moet voelen of niet, maar ik heb me geamuseerd”, zei hij nog. “Ik vind het fijn hoe je borsten voelen tegen mijn borstkas.” Daarna kuste hij het meisje op de wangen en het voorhoofd.

(Vorig jaar deelde Drake in zijn videoclip voor God’s Plan geld uit aan voorbijgangers.)

EPA

Het filmpje waarin we Drake ‘bezig’ zien:

(Drake bracht afgelopen zomer zijn eigen Monopoly-spel uit met zijn gezicht op elk geldbriefje.)

Illegaal?

Moet Drake nu de cel in? Nee, want over het seksueel zelfbeschikkingsrecht beschik je in Colorado vanaf 17 jaar.

Op juridisch vlak kan Drake dus niets gemaakt worden, maar dit is uiteraard een erg kwalijke zaak voor de reputatie van de Canadese rapper. Tot nu toe kwam er nog geen reactie van Drake.

(Vorig jaar raakte uit een onderzoek op bestelling van minister van Media Sven Gatz (Open Vld) bekend dat de helft van de vrouwen in de cultuur- en mediasector afgelopen jaar grensoverschrijdend gedrag ervoeren.)

Samenwerking met Chris Brown

Wat Drake verder nog duur te staan kan komen: hij hintte enkele dagen geleden nog dat hij zou samenwerken met zanger Chris Brown, met wie hij jarenlang in de clinch lag. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

(Dit zijn de meest gespeelde artiesten op Spotify in 2018.)

Dat de reputatie van Brown volledig naar de vaantjes is, weet onze kleinste teen ook. In 2009 raakte bekend dat Brown zijn toenmalige vriendin Rihanna had geslagen en verwondingen had toegebracht. De rechter legde hem een contactverbod, een zware taakstraf en een verplichte cursus op. Zijn imago is tot op de dag van vandaag zwaar beschadigd en menig populair artiest schuwt hem. Waarom Drake ook maar overwoog om met Brown in zee te gaan, is voor velen dan ook een raadsel.

Komt de carrière van Drake in gevaar of zal de muziekindustrie hem deze misstap van negen jaar geleden vergeven?

(Sinds kort zet Drake ook in op esports.)

Gesponsorde artikelen