Is it God’s Plan? Drake zet in op streamen van rapbattles

Drake
ISOPIX

De wereldbekende rapper Drake heeft een nieuw contract in de wacht gesleept. Het gaat om een contract van meerdere jaren met Caffeine, een concurrent van streamingplatform Twitch en Amazon. Hij werkt samen met Ultimate Rap League (URL), de grootste rapbattle competitie van de wereld.

De bedoeling van de samenwerking is het livestreamen en produceren van rapbattles. Drake is al jaren fan van URL, maar vond de battles niet zo toegankelijk. Hij is dus zeer blij dat hij het nu voor iedereen beschikbaar kan maken. Momenteel was rapbattle een pay-per-view ervaring, maar op Caffeine wordt de livestream gratis. Over de exacte duur van het contract is nog niets bekend, maar Drake heeft wel al zijn eigen streamingkanaal.

Caffeine

Caffeine is een tamelijk nieuw streamingbedrijf, opgericht in 2016. Onder andere het toenmalige 21st Century Fox investeerde al bijna 100 miljoen euro in Caffeine. Het bedrijf wil het voor mensen eenvoudig maken om hun eigen shows te maken en nieuwe interactieve inhoud met vrienden te bekijken. Ze zijn op verschillende thema’s actief, zoals entertainment, gaming en sport.

Waarom Drake?

Met een naam als Drake heb je direct media-aandacht, maar dat is waarschijnlijk niet de enige reden. Drake is ook al gekend op andere streamingplatformen, zoals Twitch. Daar vestigde hij in 2018 een record met het hoogste aantal kijkers op hetzelfde moment. Meer dan 600.000 mensen keken hoe Drake, samen met Rapper Travis Scott en bekend gamestreamer Ninja, een potje Fortnite speelde. Misschien vestigt hij op dit platform wel een nieuw record?

Gesponsorde artikelen