Left Right
scrollTop top

Drama bij Mrs. Sri Lanka: voorgangster aangeklaagd omdat ze hardhandig kroon van hoofd opvolgster rukt


Mrs. Sri Lanka
© Colombo Gazette

Mrs. World en voormalig Mrs. Sri Lanka Caroline Jurie is gearresteerd op beschuldiging van mishandeling. De feiten dateren van vorige week tijdens de verkiezen van Mrs. Sri Lanka. Daarbij werd Pushpika De Silva uitgeroepen als opvolgster van Jurie, maar die ging daar niet mee akkoord. Zij rukte vervolgens hardhandig de kroon van het hoofd van De Silva en gaf die aan de eerste runner-up.

Mrs-verkiezingen zijn een speciale categorie schoonheidswedstrijden voor getrouwde vrouwen. Naast heel wat nationale verkiezingen is ook jaarlijks een Mrs. World verkiezing. Die wedstrijd werd eind 2020 gewonnen door Caroline Jurie, de toenmalige Mrs. Sri Lanka.

Getrouwd of gescheiden?

Op zondag 4 april was het tijd om een opvolgster te verkiezing voor Jurie als Mrs. Sri Lanka. Na een groots opgezette show in een theater in de hoofdstad Colombo kwam de 31-jarige Pushpika De Silva uit de bus als winnares. Zij kreeg daarbij een indrukwekkende kroon van Mrs. World Caroline Jurie en ging op haar troon zitten.

Enkele momenten later bedacht Jurie zich echter en nam de microfoon. Daarbij sprak ze het publiek toe. “In Mrs. World is er een regel dat je moet getrouwd zijn en niet gescheiden. Daarom geef ik de kroon aan de eerste eredame”, klonk het. Daarna trok ze de kroon hardhandig van het hoofd van Pushpika De Silva en overhandigde die samen met een andere kandidate Chula Padmendra aan de eerste runner-up. De Silva verliet daarop in tranen het podium.

Dinsdag 6 april verontschuldigde de organisatie van Mrs. Sri Lanka zich voor het incident lieten ze weten dat de kroon en de geldprijs toch naar Pushpika De Silva waren gegaan. Zij zou inderdaad al vier jaar vervreemd zijn van haar man, maar is wettelijk nog steeds getrouwd. De officiële scheiding zou pas uitgesproken worden binnen enkele maanden. Daardoor zal De Silva wel niet kunnen meedoen aan Mrs. World in december van dit jaar.

Arrestatie

De hele soap kreeg gisteren 8 april nog een staartje toen de politie liet weten dat Caroline Jurie en Chula Padmendra waren gearresteerd. Bij het verwijderen van de kroon van het hoofd van De Silva zou die namelijk gewond zijn geraakt aan haar schedel waardoor ze zelfs naar het ziekenhuis moest. “Ik heb geprobeerd om dit buiten de rechtbank te regelen, maar ze heeft geweigerd”, zei De Silva op Facebook. “Ik kan vergeven, maar niet vergeten.”

Ondertussen gaan er steeds meer stemmen op om Caroline Jurie haar titel als Mrs. World af te nemen. De organisatie heeft laten weten de zaak te onderzoeken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…