Dramatisch spoorongeval in Henegouwen waar trein inrijdt op spoorwegarbeiders: 2 doden en meerdere gewonden

Dramatisch spoorongeval in Henegouwen waar trein inrijdt op spoorwegarbeiders: 2 doden en meerdere gewonden

In het Henegouwse Morlanwelz is een trein ingereden op een groep spoorwegarbeiders. Die waren bezig met herstellingswerken na een eerder ongeval. Bij de aanrijding vielen twee slachtoffers, twee andere arbeiders zijn zwaargewond.

Op de spoorlijn tussen Bergen en Charleroi waren de hele dag herstellingswerken bezig. Dat was nodig nadat ’s ochtends een trein een auto had aangereden. Bij dat ongeval vielen geen slachtoffers, maar er was wel veel schade.

Tijdens die herstellingswerken zijn om een nog onduidelijke reden twee treinen losgekomen van elkaar. De losgekomen trein is meerdere kilometers doorgereden en heeft toen een groep spoorwegarbeiders van Infrabel aangereden. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers en twee zwaargewonden laat de NMBS weten.

Daarna is de losgekomen trein doorgereden tot hij tot stilstand kwam met een botsing op de achterkant van een passagierstrein. Daarbij vielen ook vijf gewonden bij de passagiers. Hoe de treinen zijn kunnen losgekomen wordt nog onderzocht. Dat laten zowel de NMBS als Infrabel weten.

Gesponsorde artikelen