‘Dream Scenario’: Bizarre komedie met Nicolas Cage krijgt trailer

Het is geen geheim dat Nicolas Cage al lang een van de hardst werkende acteurs van Hollywood is. We zien hem dan ook opduiken in films van alle niveaus. Tussen die lange lijst steekt Dream Scenario bovenuit. De film is van het bekroonde productiehuis A24, maar bevat een even bizarre verhaallijn als veel andere Nicolas Cage-films.

Enkele maanden geleden kon je Nicolas Cage nog zien als Dracula in het gematigd onthaalde Renfield. Hoewel hij sindsdien ook al te zien was in twee andere films – en zelfs een cameo had in The Flash – is Dream Scenario het volgende grote project waarnaar wordt uitgekeken.

A24 is ongetwijfeld de meest geprezen filmstudio van het moment. Zo kregen ze de afgelopen acht jaar maar liefst 49 Oscarnominaties, waarvan ze velen wisten te verzilveren. De bekendste films van A24 zijn onder andere AmyMoonlightThe LobsterLady BirdUncut GemsMinariEverything Everywhere All at Once en The Whale.

Dromen

Met Dream Scenario brengt het productiehuis deze keer een komedie. Daarin speelt Nicolas Cage de zachtaardige en zelfs enigszins sukkelige universiteitsprofessor Paul Matthews. Hij leeft een onopgemerkt leven, tot er iets bizars gebeurd. Op een bepaald moment begint Matthews te verschijnen in de dromen van iedereen over de hele wereld. Soms staat hij enkel in de achtergrond, maar soms neemt hij daarin veel grotere en vreemde rollen aan.

Daarom wordt hij op korte tijd een celebrity, iets wat aanvankelijk fantastisch lijkt. Als zijn rol in mensen hun dromen andere rollen begint aan te nemen, zal hij ook moeten op een andere manier omgaan met zijn pas verkregen bekendheid.

Bekijk hier de trailer van Dream Scenario:

Dream Scenario is binnenkort te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...