Drie Belgische bands en newsmonkey naar SXSW

Drie Belgische bands en newsmonkey naar SXSW

Deze week maakte South By Southwest (SXSW) in één klap 743 bands bekend die van 11 tot 16 maart zullen optreden op één van de meer dan 100 podia in Austin, Texas. In totaal zullen er die week ongeveer 2.500 acts te zien zijn op SXSW. Daarbij voorlopig drie Belgische: Float Fall, Lyenn en Soldout. Newsmonkey zal live verslag uitbrengen vanop het grootste pop- en rockevenement ter wereld.

SXSW is niet echt een festival, eerder een industry event met overdag honderden panels en keynotes en vanaf de middag massa’s showcases van zowel nieuw talent als grote namen die nieuw werk komen voorstellen aan muziekmanagers, popjournalisten, concert- en festivalorganisatoren en ander volk werkzaam in de sector. Er worden maar een heel beperkt aantal tickets echt verkocht, en die tickets geven niet eens recht om een optreden bij te wonen, want badgeholders krijgen voorrang.

Vorig jaar waren Aeroplane en Intergalactic Lovers de enige Belgische bands, dit jaar zijn er voorlopig drie: het Leuvens Float Fall, de Britse Brusselaar Lyenn en het electroduo Soldout. Rijk gaan ze daar niet van worden: bands staan zelf in voor alle kosten die ze moeten maken om in Austin te geraken en daar te logeren en SXSW betaalt een gage van 250 dollar voor het optreden zelf. 

Nederland stuurt overigens 14 bands naar SXSW dit jaar.

Newsmonkey gaat ook naar SXSW en zal vanuit Austin verslag uitbrengen. We zoeken nog landgenoten die ook in Austin zullen zijn voor een uniek project. Stuur ons dus een mail op info@newsmonkey.be als je naar SXSW gaat!

https://vimeo.com/11563301

Gesponsorde artikelen