Drie Belgische meisjes omgekomen bij “reis van hun leven”

Drie Belgische meisjes omgekomen bij “reis van hun leven”

Drie Belgische toeristen zijn omgekomen tijdens een meerdaagse excursie in Bolivia. Hun jeep verongelukte in de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld, in het zuidwesten van Bolivia.

Ook een Italiaanse en een Peruaanse toerist kwamen om bij het ongeluk. De bestuurder van de terreinwagen verloor de macht over het stuur, waardoor de wagen over de kop sloeg. Volgens een Boliviaanse krant denkt de politie dat de jeep te hard reed.

De bestuurder en twee andere toeristen uit Peru overleefden de crash.

Volgens het passagiersdocument dat in de auto gevonden werd, zijn de Belgische slachtoffers Tess De Plecker (21), Charlien De Swaef (24) en Ann-Sophie Fontaine (25).

De zus van Tess bevestigde in een bericht op Facebook de dood van haar zus.

Droom

“Met veel verdriet moet ik u mede delen dat Tess De Plecker overleden is op 30 juli 2016 in een auto-ongeval terwijl ze op reis was in Bolivië”, staat er op haar Facebookpagina.De drie vriendinnen waren de hele zomer al aan het rondreizen in Latijns-Amerika en zouden nog een week op het continent blijven. “Het is niet te vatten: deze reis was hun grote droom”, zegt een familielid van een van de meisjes in Het Nieuwsblad.Gesponsorde artikelen