Drie gratis indiegames die je moet gespeeld hebben

Drie gratis indiegames die je moet gespeeld hebben

Of je nu Bioshock koopt, Call of Duty, Far Cry of Battlefield, je weet doorgaans wat te verwachten. In zowat elke populaire game neem je een tiental uren de rol op van een blanke donkerharige antiheld, om dan zo vlot en efficiënt mogelijk je medemens te decimeren. Op tijd en stond wat zinloos geweld plegen is natuurlijk wel leuk, maar erg origineel is het niet.

De volgende games doen het anders. Ze wijken af van de norm, zij het door gameplay, setting of presentatie. En het beste van al: ze zijn gratis.

1. Viscera Cleanup Detail

De mensheid wordt bedreigd door een invasie van ruimtewezens. Kan jij, een eenvoudige conciërge, de wereld redden van haar ondergang?

Nee, dat kan je niet. Maar niet getreurd: een andere held is opgestaan en heeft de wereld gered. Zo’n slagveld laat jammer genoeg heel wat rommel na. Bloedspatten, ledematen en kogelhulzen ontsieren het hele ruimtestation. Zal jij erin slagen om de boel op te kuisen? Deze game heeft allerlei spannende features, waaronder:

  • Bloed opzwabberen

  • Je zwabber schoonmaken

  • Je emmer water verversen wanneer het vuil wordt

  • Rommel in de vuilnisbak gooien

  • De vuilnisbak leegmaken

  • Je vuilnisbak en emmer omstoten

  • De rommel opkuisen die je gemaakt hebt door je vuilnisbak en emmer om te stoten

Het beste van al: je kan dit spel ook online spelen, samen met al je vrienden. Momenteel zijn er vier levels, waaronder eentje zonder zwaartekracht. De ideale game om te ontspannen na een zware werkdag.

Downloadpagina: http://www.indiedb.com/games/viscera-cleanup-detail

2. 1916: Der Unbekannte Krieg

Dit spel heeft loopgraven en robotdino’s.

Als je één van de zes lezers bent die niet overtuigd was bij de eerste zin, volgt hier de volledige uitleg. In dit spel neem je de rol op van een Duitse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Jouw loopgraaf wordt bestookt door een ongewone vijand: robotdinosaurussen. Zulke wezens hou je niet zomaar tegen. Je kan een poging doen ze neer te schieten, maar met bruut geweld kom je niet ver. Om deze situatie te overleven moet je sluw zijn.

De makers van het spel hebben hun uiterste best gedaan om deze absurde situatie zo overtuigend mogelijk neer te zetten. Er is geen balkje dat aangeeft hoe gezond je bent en hoeveel kogels je hebt. Je moet volledig afgaan op het geluid van je ademhaling en het materiaal dat je aan je riem ziet hangen. De geluidseffecten en de korrelige grafische stijl schilderen een meesterlijk portret van de drassige loopgraven. En dino’s.

Downloadpagina: http://1916.dadiugames.dk/

3. Cart Life

Cart Life valt het best te omschrijven als een grauwere versie van The Sims. In de gratis versie krijg je de keuze om te spelen als Andrus, een kettingrokende Oost-Europeaan, of Melanie, een alleenstaande moeder. Het doel van het spel is om je personage financieel stabiel te houden, zonder hun verantwoordelijkheden in het gedrang te brengen.

Dit is moeilijker dan het lijkt. Andrus bijvoorbeeld spreekt de plaatselijke taal niet, waardoor al zijn pogingen tot sociaal contact uitlopen tot non-gesprekken. De enige die Andrus heeft is zijn bejaarde kat Mr. Glembovski, die hij steevast moet verbergen voor de huisbaas. Een tragische situatie, maar de tederheid die Andrus toont voor zijn troeteldier staat garant voor hartverwarmende momenten.

Je moet geen krachtige grafische kaart hebben om dit spel te spelen. De monochrome wereld van Cart Life is erg gestileerd, en de emoties van de personages worden met een minimum aan pixels overgebracht. In combinatie met de geweldige soundtrack zorgt dit voor een unieke atmosfeer. Geen spel voor iedereen, maar zeker het proberen waard.

Downloadpagina: http://www.richardhofmeier.com/cartlife/

Ruben De Keyzer

Gesponsorde artikelen