Drie huizen ingestort bij gasexplosie in Wilrijk: drie personen van onder puin gehaald

Gasexplosie Wilrijk
twitter

In Wilrijk zijn drie huizen ingestort bij een zware gasexplosie. Van de panden blijft amper nog iets over. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en er werden drie personen van onder het puin bevrijd. De brandweer en de politie van Antwerpen gaan na of er nog meer mensen onder het puin liggen.

De gasexplosie vond plaats op de hoek van de Palmanshoevestraat met het Ridderveld en de Egied Segerslaan in Wilrijk. Dat meldt onder andere de VRT. Drie huizen zijn volledig ingestort.

Wat de toestand is van de mensen die onder het puin gehaald zijn, is nog niet geweten. Het derde slachtoffer zou bij bewustzijn zijn.

Meerdere mensen onder puin, één bevrijd

“Er zijn waarschijnlijk verschillende slachtoffers te betreuren”, zegt de Antwerpse brandweer aan de VRT. De zegt ook de lokale politie op Twitter: “Er zijn meerdere gewonden en er bevinden zich nog mensen onder het puin.”

“Drie panden werden volledig verwoest. Er zijn meerdere slachtoffers en gewonden. Eén slachtoffer kon al bevrijd worden, de hulpdiensten zijn nu op zoek naar andere slachtoffers”, luidt een nieuwer bericht.

Rampenplan afgekondigd

“De operationele fase van het rampenplan werd afgekondigd”, laat Stad Antwerpen weten in een persbericht. “De oorzaak van de ontploffing wordt nog onderzocht. De brandweer doorzoekt momenteel het puin samen met honden van civiele bescherming. De medische diensten zijn volledig ontplooid ter plaatse.”

Hoe de gasexplosie is kunnen gebeuren, is niet geweten.

De Wever reageert

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert op de ramp: “Wilrijk werd vanmiddag opgeschrikt door een vreselijke gasontploffing. Onze dank gaat uit naar de hulpdiensten die nu bezig zijn met opvang en een reddingsactie. Een onderzoek zal volgen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten. Antwerpen zal hen alle steun bieden.”

Gesponsorde artikelen