Drie leden FIFTY FIFTY verlaten ATTRAKT, maar zaak is nog niet voorbij

De K-popgroep FIFTY FIFTY zit nu al enkele maanden verwikkeld in een juridische strijd tegen hun agentschap ATTRAKT. Vorige week deelde de groep een statement via een nieuw account op Instagram. Drie leden van de groep deelden daarbij enkele getuigenissen over hun situatie bij het agentschap. Keena, het vierde lid van de groep, deelde geen getuigenissen. Zij besloot namelijk om uit de rechtszaak te stappen en terug te keren naar ATTRAKT. De andere drie leden hebben ATTRAKT nu verlaten. Maar dat betekent niet dat de problemen opgelost zijn. In tegendeel.

Er is opnieuw een opvallende wending in het verhaal van de K-popgroep FIFTY FIFTY. De vier leden van de meidengroep deelden in juni een statement waarin ze lieten weten dat ze hun agentschap ATTRAKT voor de rechter sleepten. De vier jonge vrouwen van tussen de 18 en 21 jaar oud meenden dat het agentschap onvoldoende aandacht had voor hun gezondheid en dat er geen transparantie was over hun financiën. Recent gingen ze daarover verder in detail op Instagram. Vorige week kwamen we dan te weten dat Keena, het oudste lid van de groep, uit de rechtszaak stapte en terugkeert naar ATTRAKT. De andere drie leden verlaten nu wel het agentschap.

FIFTY FIFTY

De K-popgroep FIFTY FIFTY maakte haar debuut op 14 november 2022 met het nummer Lovin’ Me. Vier dagen later dropte de vierkoppige groep haar eerste EP ‘THE FIFTY’. Met die EP wisten ze niet meteen te scoren in de K-popmarkt, die vooral gedomineerd wordt door groepen van de Big 3-agentschappen en HYBE.

Dat veranderde echter toen de groep in februari van dit jaar hun tweede EP ‘The Beginning: Cupid’ uitbracht. Het titelnummer Cupid werd door een fan versneld en op TikTok gepost en die versie groeide uit tot een ongeziene hit op de app. De versnelde versie werd zo populair dat FIFTY FIFTY ook officieel een versnelde en volledig Engelstalige versie van het nummer loste. Cupid – Twin Version is tot op de dag van vandaag nog steeds in de achtergrond van heel wat video’s op de app te horen. Het succes van het nummer bombardeerde FIFTY FIFTY op slag naar de top van verschillende hitlijsten in binnen- en buitenland. Het leek allemaal op een sprookje, maar dat veranderde in juni 2023.

Rechtszaak

Afgelopen zomer kwam het nieuws naar buiten dat de vier leden van FIFTY FIFTY via de rechtbank probeerden om hun contract met ATTRAKT te beëindigen. Ze lieten weten dat het agentschap hun gezondheid verwaarloosde en ook niet transparant was over de financiële kant van hun verhaal.

Al snel reageerde ATTRAKT-CEO Jeon Hong-joon met een eigen rechtszaak. Hij sleurde op zijn beurt Ahn Sung-il van The Givers voor de rechter. Volgens Jeon had Ahn geprobeerd om de leden van FIFTY FIFTY met valse beloftes weg te lokken van ATTRAKT. Hij zou hen ook ingefluisterd hebben om een rechtszaak aan te spannen tegen ATTRAKT om hun contract met het agentschap te beëindigen.

In augustus verwierp de rechter de vraag van de vier leden om het agentschap te verlaten. Zij reageerden meteen door beroep aan te tekenen.

Keena

Vorige week maakten de vier leden van FIFTY FIFTY een nieuw account aan op Instagram, waarop ze dieper in detail gingen over waarom ze het agentschap willen verlaten. In het statement vertelden Aran, Sio en Saena over hoe ze elke dag op de weegschaal moesten staan en geen gram mochten bijkomen. Aran deelde ook dat een belangrijke operatie maandenlang uitgesteld werd omdat ze geen pauze mocht nemen.

Wat opviel in het statement was dat er geen enkele quote van Keena was en de reden daarvoor werd vorige week duidelijk. Keena had namelijk besloten om uit de rechtszaak te stappen en terug te keren naar ATTRAKT.

Exit ATTRAKT

Nu volgt een nieuw statement van ATTRAKT waarin het agentschap laat weten dat het de contracten van de andere drie leden ontbonden heeft. Hoewel dat is wat de leden wilden bereiken via de rechtszaak, is dit niet het einde van de strijd tussen de drie leden van FIFTY FIFTY en ATTRAKT.

In het statement laat het agentschap namelijk ook weten dat het “actie onderneemt als reactie op het gebrek aan rechtzettingen en reflectie op hun ernstige schendingen van het contract”. “We zullen later de volgende maatregelen tegen de leden delen.” Het laatste woord lijkt dus nog niet gezegd in deze zaak al lijkt dit wel het einde te betekenen van de groep.

Meer
Lees meer...