Drie meisjes verkracht op Dour

Dour
Facebook Dour Festival

Op het Waalse festival Dour zijn woensdag drie meisjes verkracht. Aanvankelijk werd er gesproken van een serieverkrachter, maar de feiten zouden losstaan van elkaar. De politie wil op dit moment niet meer details van de zaak lossen.

Het muziekfestival Dour trekt jaarlijks duizenden festivalgangers naar het gelijknamige dorpje in Wallonië. Al zullen dit jaar drie festivalgangers niet positief terugkijken op hun festivalervaring. Op woensdag, de eerste dag van het festival, werden namelijk drie meisjes verkracht op de festivalweide. Dat meldt La Dernière Heure.

Drie verkrachtingen

Drie meisjes werden op de eerste dag van het festival aangerand. Aanvankelijk werd er gedacht dat dit het werk was van eenzelfde serieverkrachter, maar nu blijkt dat het om drie verschillende daders zou gaan.

De meisjes kregen meteen psychologische bijstand als onderdeel van de anti-intimidatiecampagne die het Waalse festival dit jaar opzette. De politie onderzoekt de zaak en wil, in het licht van het onderzoek, voorlopig geen commentaar geven over de feiten. Festivalgangers wordt aangeraden om voorzichtig te zijn, zoveel mogelijk in groep te blijven, niet met vreemden naar een tent gaan en op te letten met alcoholische consumpties.

Gesponsorde artikelen