Drie meter sneeuw verwacht in de Alpen vandaag en morgen

Drie meter sneeuw verwacht in de Alpen vandaag en morgen

Plaatselijk gaat het vandaag en morgen in de Alpen drie meter sneeuw vallen. Vooral in het noordwesten van Italië en het zuiden van Zwitserland wordt veel neerslag verwacht. Ook in grote delen van Spanje, afgelopen weekend al geteisterd door sneeuw, is het vandaag opnieuw prijs.

Na de Franse Alpen vorige week, zijn dus nu de Zwitserse en Italiaanse Alpen aan de beurt: plaatselijk kan daar de komende 48 uur tot 3 meter sneeuw vallen.

In eerste instantie zal boven de 1.400 meter sneeuw vallen, maar die grens daalt geleidelijk naar 1.000 meter. In lager gelegen gebieden kan 20 tot 30 centimeter regen vallen.

In het gebied zijn veel ski-pistes. Vanwege het dikke pak sneeuw dat in korte tijd valt, is de kans op lawines groot.

Spanje werd afgelopen weekend getroffen door extreme weersomstandigheden. Ook daar raakten mensen ​ingesneeuwd. Een noodeenheid van het Spaanse leger moest gisteren de laatste automobilisten bevrijden die vastzaten op een snelweg door hevige sneeuwval. Volgens Spaanse media moesten 3.500 tot 4.000 mensen noodgedwongen in hun auto op de snelweg overnachten. Sommigen hebben achttien uur vastgezeten.

Naar verwachting gaat het ook vandaag in een groot deel van Spanje sneeuwen. Dat zal niet zo veel zijn als in de afgelopen dagen, maar het wordt wel kouder.

Gesponsorde artikelen