Drie nieuwe teasers van de serie ‘Watchmen’ doen ons hunkeren naar meer

Drie nieuwe teasers van de serie ‘Watchmen’ doen ons hunkeren naar meer

Er zijn nieuwe teasers gepubliceerd van de opkomende serie ‘Watchmen’. Uit de clips worden we niet veel wijzer en ze doen ons vooral hunkeren naar meer.

Watchmen was oorspronkelijk een stripreeks uit de late jaren 80. In 2009 kwam er op basis van die comics een gelijknamige live-action film uit. Er kwam nooit een opvolger, maar nu komt er wel een HBO-visie van Watchmen. In 2015 raakte al bekend dat die nieuwe reeks er zou komen, maar HBO bestelde het pas officieel in 2018. Nu zijn er drie teasers verschenen op het officiële Instagramaccount van Watchmen.

(Dit zijn de 28 series waarvan we nu al weten dat ze ons leven in 2019 mooier zullen maken.)

Cowboyhoed

In de eerste clip zien we een man met een cowboyhoed rondlopen. Vaag is een understatement.

(Dit waren de 20 beste van 2018.)

It’s only just begun

In de tweede teaser zien we metalen blikjes met de woorden “It’s only just begun“. We zien politieagenten met gele maskers op.

(Dit zijn de 15 beste crime series op Netflix.)

Derde clip

Ook in de derde clip zien we de politiediensten samen met twee andere gemaskerde personages.

(Dit zijn de beste true crime-documentaires op Netflix.)

Geïsoleerde superhelden

Het universum van Watchmen, de iconische stripreeks van DC’s Allan Moore, kan niet verder van de wereld liggen die Marvel met zijn MCU probeert te creëren. In Watchmen zijn de superhelden namelijk uitgesloten uit de maatschappij, zij zijn de vogelvrij verklaarde bijna-criminelen, de politie blijft de baas. Maar kan je die zomaar betrouwen?

(Meer over de nieuwe Netflix Originals lees je hier.)

Waar gaat Watchmen over?

De stripreeks van DC is intussen enkele decennia uit, maar de film van Zack Snyder, die zowel uitzonderlijk goede als slechte commentaar kreeg, is nog maar tien jaar oud. Vandaar dus dat HBO ervoor gekozen heeft om deze versie van Watchmen te laten spelen in Oklahoma. Dat kunnen we afleiden uit de eerste gelekte beelden, die een attribuut toonden: een krant uit Tulsa, Oklahoma.

(Dit zijn de 10 beste niet-Engelstalige series op Netflix.)

Maar verder was regisseur Damon Lindelof opvallend kort over hoe hij Watchmen ziet. Hij benadrukte wel dat de reeks géén herneming zal zijn van het originele bronmateriaal en dus ook geen gewone moderne reboot wordt. De strips zijn heilig, wat Lindelof betreft, zegt hij aan Den of Geek.

(Hier zijn 10 Netflix-reeksen om te kijken tijdens het blokken.)

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen