Drie verdachten van smartphonediefstallen Tomorrowland gearresteerd

Drie verdachten van smartphonediefstallen Tomorrowland gearresteerd

Drie mannen werden door de federale politie opgepakt omdat ze ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor verschillende smartphonediefstallen op Tomorrowland. Het parket van Antwerpen vraagt dat de mannen aangehouden worden. Of ze effectief betrokken waren bij het pepperspray-incident van vrijdagavond is nog niet geweten.

Er werden tijdens het eerste festivalweekend van Tomorrowland tientallen smartphones gestolen. Er werd van een echte plaag gesproken. Het was lang niet duidelijk wie er achter de misdrijven zat en tijdens het tweede festivalweekend waarschuwden de organistoren van Tomorrowland de concertgangers voor zakkenrollers. Er werd hen aangeraden om alert te zijn en goed op hun spullen te letten. Dat melden de VRT en de kranten van De Persgroep.

Blijven voorlopig aangehouden

De federale politie startte een onderzoek op en nu zijn er dus drie gauwdieven van Roemeense afkomst uit de bus gekomen. Ze moesten vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het parket van Antwerpen heeft hun aanhouding gevraagd op verdenking van diefstal en bendevorming. Meer is er voorlopig nog niet bekend.

Verder is het ook niet duidelijk of deze drie mannen achter het incident met pepperspray van vrijdag zaten. Een vrouw werd toen bestolen met pepperspray. De festivalganger schreef zelf op Facebook dat haar bankkaart, identiteitskaart en smartphone afgepakt werden.

Gesponsorde artikelen