Driesterrenrestaurant Hertog Jan sluit dit jaar nog definitief de deuren

Driesterrenrestaurant Hertog Jan sluit dit jaar nog definitief de deuren

Driesterrenrestaurant Hertog Jan zal eind december 2018 z’n deuren definitief sluiten. Dat lieten chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens zelf weten. 22 december 2018 wordt de laatste dag waarop je kan genieten van een driesterrengerecht in het restaurant in Zedelgem. 

In een video laten Gert De Mangeleer en Joachim Boudens weten dat 2018 het laatste jaar wordt van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in het West-Vlaamse Zedelgem. Het restaurant is sinds 2005 in handen van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens, ze bliezen toen een nieuwe wind in wat toen nog een brasserie was.

Een, twee, drie Michelinsterren

De overname door De Mangeleer en Boudens legde geen windeieren voor Hertog Jan. In 2006 kreeg het restaurant al een eerste Michelinster. Sinds 2009 mag het zich een tweesterrenrestaurant noemen en in 2011 kreeg het restaurant de ultieme erkenning in de vorm van een derde Michelinster.

Zo mag Hertog Jan zich een van de amper twee driesterrenrestaurants in ons land noemen. Want ook in de nieuwste Michelingids blijven Hertog Jan en Hof Van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem de enige driesterrenrestaurants van België.

“Stoppen op een hoogtepunt”

Maar aan alle mooie liedjes en dus ook succesverhalen van sterrenrestaurants komt een einde en vandaag kondigden De Mangeleer en Boudens in een video de sluiting van Hertog Jan aan.

“We hebben altijd gedroomd: eerst wilden we een eigen zaak, daarna één ster, nog later droomden we van drie sterren en van een ‘echt restaurant’ met internationale uitstraling. Onze grootste droom is steeds geweest om met Hertog Jan op een toppunt in onze carrière te stoppen.”

En ook die droom maakt het duo nu waar. Want met drie Michelinsterren en dagelijks een volle zaal kan je als restaurant wel spreken van een hoogtepunt.

L.E.S.S. & M.O.R.E

De sluiting van Hertog Jan betekent echter niet het einde van de culinaire carrière van De Mangeleer en Boudens. Het duo zal blijven samenwerken aan het tapasrestaurant L.E.S.S by Hertog Jan. Waarmee ze niet perse de minderwaardige versie van Hertog Jan bedoelen, want L.E.S.S. staat namelijk voor Love. Eat. Share. Smile.

Maar er zal ook plaats zijn voor meer, onder de noemer M.O.R.E by Hertog Jan willen De Mangeleer en Boudens namelijk nog steeds hoogstaande gastronomie aanbieden. “We denken dat we ons niveau nog kunnen overstijgen en dromen opnieuw van een plaats waar we nu en dan nog eens het beste van onszelf kunnen geven. Maar niet in de traditionele setting van een restaurant en alleen op de momenten dat wij er zin in hebben. Op onze eigen en persoonlijke manier.”

Het duo achter Hertog Jan bevestigde het nieuws in een videoboodschap:

https://vimeo.com/250739105

Gesponsorde artikelen