Droomjob alarm! Dit bedrijf zoekt ultieme travelsquad voor een roadtrip door 15 landen

Droomjob alarm! Dit bedrijf zoekt ultieme travelsquad voor een roadtrip door 15 landen

Zijn jij en je vriend(inn)en gebeten door het reisvirus en delen jullie ALLES op social media? Dan is deze job op jullie lijf geschreven. Busabout zoekt namelijk een groep van vier vrienden die gratis voor 90 dagen op roadtrip willen gaan en die reis volop te documenteren op sociale media. Wie zich geroepen voelt, kan tot en met 17 april solliciteren. 

90 dagen gratis op roadtrip doorheen 15 landen met je beste vriend(inn)en? Klinkt dit als muziek in je oren? Dan zijn jij en je vriend(inn)en misschien wel dé vriendengroep die Busabout zoekt. Het bedrijf zoekt namelijk een groep van vier social media-addicts om gratis op roadtrip te gaan.

Tijdens de reis worden je reiskosten en de kosten van je overnachtingen betaald door Busabout. Verder krijg je dagelijks ook een bedrag om je “algemene reis- en onderhoudskosten” te dekken. Als je je ‘job’ tot een goed einde brengt, zit er op het einde wel nog een financiële bonus in.


Roadtrip

De roadtrip zal doorgaan tussen eind mei en begin september en zal 47 locaties bezoeken in 15 verschillende landen in Europa.

Het vertrekpunt ligt in Parijs, waarna de roadtrip door zowat heel Centraal-Europa zal trekken om te eindigen in Split in Kroatië, waar je nog een beetje aan eilandhoppen zal kunnen doen.

Onderweg zal je met de bus reizen langs allerlei trekpleisters zoals Venetië, Rome, Berlijn en het Bled-meer in Slovenië. Maar er staan ook minder bekende plekjes op de planning zoals Zakopane in Polen of Grunau in Oostenrijk.

Ieder z’n taak

Nu is het natuurlijk niet enkel een plezierreisje. Er zal ook gewerkt moeten worden. In de vacature op de website zoekt Busabout naar vier vrienden, die elk hun eigen taak zullen krijgen tijdens de reis. Om zo de volledige reis vast te kunnen leggen op sociale media.

Busabout

Allereerst is er de Instagrammer. Eén persoon van je squad zal de taak krijgen om het Instagramprofiel te beheren. Busabout zoekt iemand die tot het uiterste gaat voor “de gram”, iemand voor wie hashtags en captions geen geheimen hebben en die dus als geen ander een verhaal kan vertellen door middel van foto’s.

De tweede rol is die van YouTuber. Die zal, zoals de naam al doet uitschijnen, verantwoordelijk zijn voor de video’s op YouTube. Vlogs, reisvideo’s, … noem maar op, deze persoon is de video-expert en zal ervoor zorgen dat iedereen kan meegenieten van jullie fantastische reis.

Je derde vriend of vriendin wordt de blogger. Deze vriend(in) met een vlotte pen en een passie voor schrijven zal jullie reis in woorden samenvatten. Dit moet dus iemand zijn die als geen ander gevoelens en ervaringen kan overbrengen in een tekst.

De laatste rol is die van de Instagram Story- en Snapchatter. Dit is iemand die de volledige reis live zal verslaan via deze twee platformen. Snel en on the spot kunnen reageren en als geen ander een verhaal kunnen overbrengen zijn dus de belangrijkste eigenschappen om Snapchat en Instagram Story te beheren.

Solliciteren

Voelen jij en je vriend(inn)en zich geroepen dan kan je tot 17 april reageren op de vacature. Je kan als groep van vier solliciteren, maar je kan ook individueel solliciteren in één van de vier categorieën. Geïnteresseerden moeten ouder zijn dan 18 en zich tussen eind mei en begin september vrij kunnen maken.

Solliciteren kan via een videoboodschap. In deze video van maximum 60 seconden moeten jij en je vriend(inn)en uitleggen waarom deze job op jullie lijf geschreven is. Creatief zijn en je talenten laten zien, is dus de boodschap. De precieze details staan uitgelegd op de website van Busabout.

Veel succes!

iStock

Gesponsorde artikelen