Droomrentrees voor twee supersterren die het WK dreigden te missen

Droomrentrees voor twee supersterren die het WK dreigden te missen

De ene moest in februari nog huilend op een brancard van het veld worden gehaald, de andere liep tegen de lamp wegens cocaïnegebruik. Maar: de Braziliaanse superster Neymar en de Peruviaanse troublemaker (en sterkhouder) Guerrero staan er weer, net op tijd voor het WK. Ze scoorden beiden in oefenwedstrijden gisteren.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Een betere terugkeer van zijn superster had Brazilië zich, elf dagen voor de start van het WK, niet kunnen wensen. Met een heel mooi doelpunt bekroonde Neymar zijn rentree in een oefenwedstrijd tegen Kroatië. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de Brazilianen.

Op 25 februari raakte Neymar geblesseerd in een wedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Marseille. Hij ging door zijn enkel. Huilend verliet Neymar op een brancard het veld. Later bleek dat de Braziliaan het middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet had gebroken.

Op 3 maart werd hij geopereerd en exact drie maanden later was diezelfde rechtervoet goed voor de openingstreffer in de oefenwedstrijd tegen Kroatië. Neymar kapte in het zestienmetergebied naar zijn sterke been en schoot via de onderkant van de lat vernietigend binnen.

Brazilië start op 17 juni de jacht op de wereldtitel tegen Zwitserland, dat gisteren Spanje op een 1-1-gelijkspel kon houden. Daarna volgen groepsduels met Costa Rica (22 juni) en Servië (27 juni).

Cocaïne

Bij Peru deed de teruggekeerde aanvoerder Paolo Guerrero – na een afwezigheid van zeven maanden op het voetbalveld – meteen van zich spreken. Peru zette Saoedi-Arabië met 3-0 opzij. André Carillo zorgde voor de openingstreffer, waarna aanvoerder Guerrero zijn rentree in de nationale ploeg opluisterde met twee doelpunten.

De 34-jarige spits – ooit nog bij Bayern en tegenwoordig één van de topscorers in de Braziliaanse competitie bij Flamengo – was de voorbije maanden veel in het nieuws. Hij werd door de FIFA voor een jaar geschorst vanwege cocaïnegebruik nadat hij positief testte in een kwalificatiematch tegen Argentinië. Dat betekende dat hij het WK zou moeten missen.

Klucht

Maar hij zag zijn straf in hoger beroep verminderd worden tot zes maanden, om die daarna weer verhoogd te zien worden door sporttribunaal CAS naar veertien maanden. Guerrero stelde samen met de Peruaanse bond alles in het werk om alsnog naar het WK te mogen, maar de FIFA verleende geen medewerking. Een Zwitserse rechter besliste donderdag toch anders, waardoor Guerrero gisteren zijn rentree maakte en erbij zal zijn op het WK.

Peru oefent zaterdag nog tegen mede-WK-ganger Zweden. Op zaterdag 16 juni is Denemarken de eerste tegenstander in de groepsfase van het WK. Frankrijk en Australië zitten ook in groep C.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Gesponsorde artikelen