Drummer van AC/DC probeerde vorige maand via hitman twee mensen te laten vermoorden

Phil Rudd, de drummer van AC/DC, is gearresteerd omdat hij een huurmoordenaar twee mensen wou laten vermoorden eind september, plus een andere persoon zelf dreigde te vermoorden. Daar komen nog wat drugstoestanden bij. 

De omstandigheden zijn nog sketchy, maar hier is wat we zeker weten: gisterenochtend Nieuw-Zeelandse tijd, dus in de late namiddag gisteren bij ons, vielen agenten binnen in de woning van de 60-jarige Phil Rudd in Beruta, Tauranga op het noordelijk eiland van Nieuw-Zeeland. De drummer werd opgepakt. Tijdens zijn arrestatie vond de politie cannabis en methamphetamine op zijn persoon. 

Enkele uren later verscheen Rudd voor rechter Louis Bidois. De aanklacht luidde: attempting to procure the murders of two people of poging om twee mensen te laten ombrengen tegen betaling. Daar komt nog een aanklacht bij wegens het bedreigen van een persoon met de dood en een dubbele van drugsbezit.

Op 27 november komt de zaak opnieuw voor. Rudd werd onder voorarrest geplaatst, maar betaalde de door de rechter vastgestelde borgsom. Hij werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Zo heeft hij huisarrest en mag hij uiteraard Nieuw-Zeeland niet verlaten. Een blondine in een Mercedes kwam hem ophalen aan het gerechtsgebouw.

Rudd zou een huurmoordenaar hebben gecontacteerd om twee mensen te laten vermoorden op 25 en 26 september. 

AC/DC brengt op 23 november een nieuwe plaat uit die Rock or Bust heet. Rudd daagde niet op voor twee videoshoots van promoclips voor dat album, iets wat AC/DC verklaarde door te zeggen dat Rudd een “family emergency” had.

Malcolm

Eerder dit jaar verloor AC/DC al gitarist Malcolm Young. Malcolm Young heeft vasculaire Alzheimer, een vorm van de vreselijke ziekte die optreedt na een beroerte. Bij vasculaire Alzheimer gaat doorgaans alles een beetje sneller, en de levensverwachting van patiënten ligt ook lager dan bij “gewone” Alzheimer.

Voor Malcolm Young is het in elk geval erg snel gegaan: hij werkte nog mee aan de nieuwe plaat van AC/DC die op 2 december uitkomt en zou ook tijdens de opnames meedoen, maar dat viel in april in het water, toen de ziekte werd bevestigd.

De briljante gitarist kijkt aan tegen een somber einde van zijn leven. De gemiddelde levensverwachting van patiënten met vasculaire Alzheimer is vijf jaar. En het zijn verschrikkelijke jaren, zowel voor de patiënt als voor hun familieleden. Malcolm Young heeft een echtgenote, Linda, en twee kinderen, Cara en Ross.

Meer
Lees meer...