Duiker filmt hoe prachtig koraalrif vernield wordt door anker van cruiseschip

Duiker filmt hoe prachtig koraalrif vernield wordt door anker van cruiseschip

Op de Kaaimaneilanden heeft een duiker gefilmd hoe een koraalrif op een bruuske manier vernietigd wordt door het anker van een gigantisch cruiseschip. De beelden tonen hoe de prachtige ongerepte onderwaterwereld door de lange dikke ketting en het anker van het schip Zenith wordt afgebroken. Vreemd genoeg had het schip wel toestemming gekregen om net daar zijn anker uit te gooien … 

Het cruiseschip Zenith, eigendom Pullmanter Cruises dat onderdeel is van de gigant Royal Caribbean International, heeft op 8 december een prachtig koraalrif vernietigd door zijn anker uit te gooien. Duiker Scott Prodahl filmde het gebeuren en zette het filmpje op YouTube. “Het Ministerie van Milieu werd al gecontacteerd, maar zij konden er naar eigen zeggen niets aan doen omdat het schip toestemming had gekregen om net op die plaats zijn anker uit te gooien”, reageert Prodahl verontwaardigd bij zijn filmpje.

Het feit dat het schip toestemming kreeg om daar hun anker uit te gooien is voor Prodahl onbegrijpelijk: “Aangezien het deel uitmaakt van het marine park, mogen we hier niet vissen, geen kreeften vangen en zelfs geen lege schelp oprapen. Maar om een of andere reden mocht het schip dan wél hun anker uitgooien en zo een rif vernietigen dat duizenden jaren nodig heeft om er zo uit te zien.”

Check hier het filmpje:

(Bron: Metro)

Gesponsorde artikelen