Duitse en Nederlandse motorbendes vechten in Syrië tegen Islamitische Staat

Leden van een Duitse motorclub strijden in Syrië tegen IS (Islamitische Staat). Dat moet blijken uit Facebookberichten van de oprichter en voorzitter van de Median Empire Motorcycle Club. Ook Nederlandse motards vechten in Syrië tegen de jihadisten.

In het noorden van Syrië bekampen Koerden het IS, en de Median Empire Motorcycle Club uit Keulen zou sterke banden hebben met die bevolkingsgroep. De voorzitter, die op Facebook de naam AZAD 1%ER draagt, heeft als profielfoto een afbeelding van twee gewapende mannen die een patch van de club dragen. Op zijn pagina staan nog andere foto’s van leden in Syrië en Turkije.

Ook leden van de Nederlandse motorclub No Surrender zouden samen met de Koerden strijden tegen IS.  “Ze wilden iets doen nadat ze de beelden van de onthoofdingen zagen”, zei hun voorzitter Klaas Otto vorige week.

Een woordvoerder van Duitse inlichtingendienst zegt aan The Local dat het niet duidelijk is hoeveel Duitsers naar het Midden-Oosten zijn getrokken om daar te vechten met de Koerden. 

Bron: The Local, AD.nl

Meer
Lees meer...