Duitsland in de ban van afpersingszaak: “10 miljoen of ik vul supermarktproducten met gif!” (En hij heeft het al gedaan)

Duitsland in de ban van afpersingszaak: “10 miljoen of ik vul supermarktproducten met gif!” (En hij heeft het al gedaan)

Een zwaar dreigement houdt op dit moment de Duitse politie bezig. Een onbekende man eist 10 miljoen euro van enkele supermarkten, want anders vult hij hun rekken met vergiftigde producten. De politie neemt de dreigementen ernstig, want de man deed eerder al hetzelfde. Mogelijk focust hij zich ook op supermarkten in ons land.

De Duitse politie kreeg twee weken geleden voor het eerst te maken met de vreemde zaak. Een onbekende man liet toen weten dat hij vijf vergiftigde potjes babyvoeding had gezet in een aantal supermarkten in Friedrichshafen, een stad in het Zuiden van Duitsland op de grens met Zwitserland.

De rekken van de supermarkten werden direct leeggehaald en het dreigement van de man werd bevestigd. Toen hij opnieuw van zich liet horen, werd zijn bedoeling duidelijk. Deze keer eist de man 10 miljoen euro. Als het geld niet betaald is voor zaterdag, verspreid hij opnieuw vergiftigd voedsel in meerdere supermarkten.

Ook in ons land?

De Duitse politie wil over de zaak niet veel kwijt, maar volgens Bild zouden onder andere Lidl en Aldi genoemd worden. En het zou deze keer niet per se gaan om supermarkten in Duitsland alleen, waardoor ook in ons land extra waakzaamheid heerst.

Deze keer zou de afperser 20 producten van verschillende merken willen verspreiden. Als gif maakt hij gebruik van ethyleenglycol, een geur- en kleurloos product met een zoete smaak. Zonder medicatie is het product dodelijk.

De politie roept op om alert te zijn voor producten die er al geopend uitzien. Ze hebben ook enkele beelden verspreid van de man die volgens hen op 16 september de vergiftigde babyvoeding heeft verspreid.

Het zou gaan om deze man:

Gesponsorde artikelen