Duitsland verliest verrassend eerste wedstrijd op WK, en dat heeft gevolgen voor de Rode Duivels

Duitsland verliest verrassend eerste wedstrijd op WK, en dat heeft gevolgen voor de Rode Duivels

Titelverdediger Duitsland heeft op het WK voetbal in Rusland verrassend z’n eerste wedstrijd tegen Mexico met 0-1 verloren. Het was al sinds 1982 geleden dat de Mannschaft een openingsmatch op een WK verloor. En het resultaat kan ook gevolgen hebben voor de Rode Duivels, als we de kwartfinale halen.

Mexico was vooral in de eerste helft heel enthousiast, en dat leverde niet lang voor de rust een doelpunt op. Hirving Lozano, die eerder in een oefenwedstrijd tegen België al indruk maakte, was de schutter van dienst. Na de pauze maakte Duitsland wel aanspraak op de gelijkmaker, maar de wereldkampioen slaagde er niet in te scoren.

De Mannschaft heeft een woelige voorbereiding achter de rug met slechte resultaten en een schandaal rond Mesut Özil en İlkay Gündoğan, die samen met de Turkse president Erdogan op de foto gingen. Helemaal onverwacht is het dus niet. Maar op het einde winnen meestal de Duitsers, en dat was tegen Mexico niet het geval. De Mexicanen wisten nooit eerder van Duitsland te winnen op een WK.

Gevolgen voor Rode Duivels

Voor de Rode Duivels heeft deze nederlaag van Duitsland ook gevolgen. Zo weten we dat we in een eventuele kwartfinale tegen een ploeg uit de groepen E en F zullen uitkomen. (bekijk hier de details over de loting van het WK) Bij groepswinst lag Brazilië het meest voor de hand, bij een tweede plaats kregen we vermoedelijk Duitsland voorgeschoteld. Op voorwaarde dat die twee favorieten hun groep wonnen.

Brazilië – Duitsland

Bij Duitsland is dat nu dus plots onzeker. De Mannschaft moet tegen Zweden en Zuid-Korea wel een 6 op 6 kunnen pakken, maar de Mexicanen hebben de groepswinst op dit moment in handen. Daardoor zou Duitsland in de 1/8ste finale plots al tegen Brazilië kunnen spelen.

De halve finale van vier jaar geleden biedt voor Brazilië dan een kans op wraak – Duitsland won toen met 7-1. En een finale tussen beide landen is dan niet meer mogelijk. Bovendien zijn de Rode Duivels bij groepswinst dan plots zeker dat ze Brazilië of Duitsland zullen ontmoeten in het geval ze de kwartfinale bereiken.

Tweede plaats?

Eigenlijk wil dat zeggen dat de tweede in onze groep bijgevolg niet meer tegen Brazilië of Duitsland zou moeten spelen. Dan klinkt het plots aantrekkelijk om de groepswinst naar Engeland te zien gaan, maar natuurlijk is het parcours nog steeds moeilijk. Mexico zou dan immers een kandidaat zijn om tegen ons te spelen in de kwartfinale, en we weten na de 3-3 van enkele maanden geleden dat die ploeg lastig kan worden. En dan spelen we tegen de groepswinnaar van groep H, wat bijvoorbeeld Colombia kan zijn.

We kunnen dus maar beter niet te veel rekenen, maar de kans op een zeer straffe kwartfinale voor de Rode Duivels is groter geworden. Intussen wordt op Twitter natuurlijk gelachen met de Duitsers, want ook dat is het lot van een wereldkampioen …

We hebben genoten van die Mexicanen

En de spelers zullen zonder twijfel een feestje bouwen

De Mexicaanse muur is dan toch een feit

Oké, één grapje over Duitsland en de oorlog

Alé, twee dan …

Maar als de traditie van de voorbije WK’s zich herhaalt …

Korte samenvatting van de wedstrijd …

In Mexico City werd een aardbeving geregistreerd

En dit is nog een extra bedenking: als Spanje tweede wordt, dan kunnen we die in de halve finale ook nog eens tegenkomen

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Gesponsorde artikelen