‘Dumbo’ krijgt nieuwe trailer die de magie van het origineel terugbrengt

‘Dumbo’ krijgt nieuwe trailer die de magie van het origineel terugbrengt

‘Dumbo’ had z’n opwachting al gemaakt in een eerste teaser, maar nu heeft Disney ook een eerste volwaardige trailer gereleased van de nieuwe live-action versie van de iconische animatiefilm. En die roept meteen de magie van dat origineel op. Er wordt al een tipje van de sluier gelicht over het verhaal en we krijgen meteen ook voor het eerst grote sterren Colin Farrell en Danny DeVito aan het werk te zien. 

Tim Burton blijft ons maar aangenaam verrassen met z’n live-action adaptatie van de Disneyklassieker Dumbo. Bij de aankondiging waren er misschien nog vraagtekens bij een live-action film over een vliegende olifant, maar de eerste teaser overtrof al meteen de verwachtingen. Burton zette een geloofwaardige en mooie Dumbo neer en wist de sfeer van weleer wonderwel te recreëren. Het bleef natuurlijk ‘maar’ een teaser en dus was het toch wachten op een volwaardige trailer om te zien of Disney er ook echt in zou slagen om de klassieker eer aan te doen. En die trailer hebben we nu eindelijk ook gekregen!

Magie

En die stelt ook niet teleur. Niet alleen wordt het olifantje opnieuw op een geloofwaardige manier neergezet, de trailer is overgoten met stevig Burton-sausje. Zoals alleen de The Nightmare Before Christmas- en Edward Scissorhands-regisseur dat kan, is de hele trailer gehuld in een magische maar tegelijk ook spookachtige sfeer.

Fans van het origineel zullen zich niet alleen in de handen wrijven omwille van de magie die Burton oproept, maar voor zover we het in de trailer kunnen zien lijkt ook het verhaal intact te blijven. Al werden er wel een aantal personages geschrapt en nieuwe toegevoegd, en zullen de verschillende circusartiesten ook een dieper achtergrondverhaal krijgen dan in het origineel.

De trailer is meteen ook de eerste keer dat we de grote sterren van de film aan het werk zien. Colin Farrell neemt Holt Farrier voor z’n rekening, de man die de taak krijgt om te zorgen voor het olifantje met de veel te grote oren. Danny DeVito speelt dan weer de circusdirecteur Max Medici. Daarnaast zien we ook Eva Green als artieste Colette Marchant en Michael Keaton als de charismatische ondernemer V.A. Vandevere.

Live-action reboots

Dumbo is een van de vele live-action reboots waar momenteel aan wordt gewerkt. Zo kregen we ook al een eerste trailer van de nieuwe Aladdin-film te zien en werd er al een indrukwekkende cast aangekondigd voor The Lion King. Ook Mulan, The Little Mermaid, Lilo & Stitch en verschillende andere Disneyklassiekers zullen binnenkort een live-action adaptatie krijgen. Het beloven dus spannende tijden te worden voor Disneyfans!

Dumbo zal in de zalen te zien zijn vanaf 29 maart 2019!

Gesponsorde artikelen