Dunkin’ Donuts komt waarschijnlijk naar Antwerpen

Dunkin' Donuts
Dunkin’ Donuts

De Amerikaanse donutketen Dunkin’ Donuts komt volgend jaar ook naar ons land. Dat vertelde de franchisepartner, Roberto Favo, die voor de Nederlandse winkels werkt aan de Vlaamse krant De tijd. 

Wie verzot is op de de donuts van Dunkin’ Donuts kan die vanaf volgend jaar ook in ons land krijgen. Zo komt er weer een stukje Amerikaans erfgoed naar ons land. De eerste vestiging zal waarschijnlijk in Antwerpen zijn, maar dat moet nog officieel bevestigd worden. Al sinds 2015 doet het gerucht de ronde dat de keten naar ons land komt en nu werden die geruchten officieel bevestigd.

Antwerpen

Bij onze noorderburen zijn er in totaal al 22 winkels van de Dunkin’ Donuts-franchise. Roberto Fava denkt dat Antwerpen in ons land de geschikte eerste stad zou zijn voor het openen van een nieuw filiaal. In 2015 sprak de keten over het openen van 20 tot 25 filialen verspreid over grote steden in België.

Dunkin’ Donuts werd in de Verenigde Staten opgericht in 1950. Het bedrijf startte in Quicy in de staat Massachusetts. Van 1997 tot 2000 had het bedrijf vijf vestigingen en een fabriek in Nederland. Maar die sloot omdat er geen investeerders waren. In 2014 besliste de keten om opnieuw winkels te openen in Nederland. Dat gebeurde uiteindelijk in 2017 met de opening van de eerste winkel in Amsterdam.

Gesponsorde artikelen