Duo met 28 jaar verschil ster van derde battle The Voice 

Duo met 28 jaar verschil ster van derde battle The Voice 

Steph en Cristina, respectievelijk 46 en 18 jaar, schitterden in de derde battle van The Voice Van Vlaanderen. Hun prachtige versie van A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum was het enige duel dat écht begeesterde in een aflevering waarin vooral de podiumprestaties te wensen overlieten, en de coaches een paar keer de kandidaat doorlieten die het minst sterk presteerde.

Help, een straffe tegenstander!

De aflevering start met Elien en Joke, die al half in paniek schieten wanneer ze elkaar zien. Ze vinden elkaar namelijk erg sterk. Met de woorden “ga heen, oefen en raak mij” zadelt Regi zijn kandidaten op met Another Love van Tom Odell, waarin vooral het aparte stemgeluid van Joke meteen schittert. Tja, wie zou geen schrik hebben om na haar pakkende auditie met Joke in de ring te staan?

Het vrij laag gezongen nummer ligt Elien niet zo, en de verlegen podiumact van de meisjes is iets om snel te vergeten. Bent ziet als positief punt bij Elien wel wat onderhuids drama in de verlegen schoolact van de meisjes, maar Axelle, Koen én coach Regi verkiezen Joke. Elien wordt niet gesteald, wat belachelijk klinkt maar daar kunnen wij ook niet aan doen. “Joke is veel sterker”, beseft ook Elien.

De bettel van Bent

De volgende bettel komt uit het team van Bent. Nel zou het liefst tegen niemand bettelen, maar daarvoor zit ze in het verkeerde programma. Haar tegenstander wordt Elie, voor haar een topfavoriet. Elie is meteen enthousiast, niet omdat hij meteen denkt de vloer te kunnen aanvegen met Nel, wel omdat hij ze goed vindt. Tof voor een duet, vindt ie, want hij is duidelijk een brave knul. Zowel Nel als Elie zouden graag zelf respectievelijk hun piano en gitaar bespelen, maar dat laat strenge Bent niet toe. Zingen moeten ze verdorie, en wel Be My Number Two van Joe Jackson.

Bent zegt voor het optreden dat Elie heel sterk zingt, maar dat zijn podiumprésence niet van hetzelfde niveau is. Nel doet het volgens Bent beter op de bühne, en daarom zijn de kandidaten volgens hem erg aan elkaar gewaagd. Hun zang is in orde, vooral samen, maar laten we het erop houden dat er een groot verschil is tussen hoe zij en een professionele artiest op het podium staan.

Van de jury krijgt vooral Nel heel wat complimenten, ook al omdat ze als underdog het prima deed tegenover de felbejubelde Elie. Toch mag die laatste door, omdat ie volgens Bent dé te kloppen man is. Nel mag naar huis. Of ergens anders, dat mag ze waarschijnlijk zelf kiezen. Maar alleszins niet naar de liveshow. Ze ziet in Elie alleszins een kanshebber voor de eindoverwinning, terwijl die laatste in de nabespreking tranen in de ogen krijgt terwijl ie met een verbeten blik zegt dat hij zijn optreden niet goed vond. We zijn benieuwd naar zijn volgende song.

Ironie

Aurelie en Laura krijgen van Koen Ironic van Alanis Morissette voor de kiezen, een uitstekend nummer waarin de kandidates zowel rustig en warm als uitbundig moeten zingen. “We kunnen er echt een feestje van maken”, denken de meisjes, en dat horen we graag. Beide zangeressen stralen op het podium, en de vonken spatten ervan af, al krijgen we die indruk voor een groot deel misschien omdat de vorige acts zo plat waren. 

Aurelie zingt misschien iets beter, terwijl Laura spontaner op het podium staat. Het wordt een moeilijke keuze voor coach Koen, die nog benadrukt dat hij een nummer heeft gekozen dat geen van beide meisjes écht goed ligt. Wat gaat dat geven wanneer ze een nummer krijgen dat hen beter ligt, vraagt hij zich hardop af. Hij kiest voor de impact van de stem en de persoonlijkheid van Laura. Volgens presentatrice An Lemmens is Aurelie om te stealen, wat Axelle ook doet. “Da gaat nog heel spannend worre”, klinkt het.

Feest van meerstemmigheid

In de volgende ronde staat Demi tegenover een duo, namelijk Tracy en Sandra. Dat betekent meerstemmigheid, waarvoor Bent een van zijn favoriete nummers bovenhaalt: Love Thy Will Be Done van Martika, “een soort gebed, maar niet aan God, maar aan de liefde.” Het is volgens Bent een nummer dat niet een beetje goed moet zijn, maar heel goed. Spijtig dat dat niet voor alle nummers geldt.

Voor hun optreden zitten de meisjes samen hun kleren aan te passen. Rock ‘n’ roll is dat niet, maar ja, dat kunnen we ook zeggen van het voortkabbelende nummer. De meisjes staan wat onwennig en verlegen op het podium te sjokkelen, wat vooral kritiek van Regi oplevert. De andere coaches leggen hem vervolgens uit wat het woord ‘ingetogen’ betekent, iets wat hij volgens hen nog niet kende.

De meisjes zingen alleszins wel oké, maar aangezien Love Thy Will Be Done geen nummer is dat het moet hebben van vocale kunstjes, is het moeilijk om echt te zeggen wie beter is. Coach Bent vindt de prestatie van Tracy en Sandra eigenlijk iets sterker, maar gaat toch door met Demi.

De verliefde bitch

Axelle stuurt Laure in de ring met Eline, die volgens haar tegenstandster “‘een klok van een stem heeft”. Maar ja, ook in de andere richting valt het compliment “supergoe”. Axelle draagt trouwens een trui in een soort korset, dus misschien moet het trio van de vorige ronde haar kleren ook eens onder handen nemen.

Haar pupillen moeten zich inleven in de liefdesperikelen van Nelly Furtado, die in Say it Right een kerel zijn vet geeft. Ze moeten volgens Axelle wat de verliefde bitch uithangen, en oefenen daarvoor hun gelaatsuitdrukking voor de spiegel.

Laure en Eline zingen allebei sterk, ook samen, tot er een uithaal komt en Laure een gekweel laat horen waarvan Regi kijkt alsof hij net in een superzure citroen heeft gebeten. Voor hem had het optreden overigens iets intenser gemogen. Hij vindt Eline het beste, net als Koen. Axelle benadrukt dat Laure al beter gezongen heeft, en vindt het jammer dat dat er niet helemaal uitkwam. Ze kiest dan ook voor Laure, die zegt dat zelf niet te snappen. Tja.

“Ze heeft iets gevaarlijks, iets dangerous“, zegt Axelle. “Zij kan echt verrassen, en ik wou haar de kans geven om dat te tonen.” Eline moet naar huis, en vindt dat “echt kut”.

Drugs 

Koen haalt vervolgens een gigantische klassieker boven, met A Whiter Shade of Pale van Procol Harum. De 18-jarige Cristina kent het nummer niet, en Steph (46) is zo vriendelijk de tekst voor haar te vertalen en haar én Koen uit te leggen waarover het nummer precies gaat. En dat blijkt een donker drugsverhaal te zijn, waarin een kerel opgaat in een geweldige trip terwijl zijn vriendin net het tegenoverstelde vindt, en helemaal afglijdt naar de afgrond. Dat weten we dan ook weer.

Het is alleszins een iconische song, en het is altijd gevaarlijk je daaraan te wagen. Maar de nasale en krachtige openingszin van Steph zit er knal op. Er blinkt een tikkeltje paniek in zijn ogen, maar met zo’n stem is hem dat graag vergeven. Cristina zet daar iets totaal anders tegenover, namelijk een heel zachte en warme stem, waardoor de oogjes bij heel wat juryleden gaan blinken. En bij ons ook.

Cristina staat supernaturel op het podium, terwijl Steph al eens naar het plafond durft te staren, maar dat mag in dit nummer. Koen Buyse, de compagnon van Regi, krijgt kippenvel van de prestatie van Steph. Het enige puntje van kritiek die Regi kan geven is het Engels van Steph, “maar dan ben ik aan het muggenziften”, zegt hij.

Coach Koen krijgt een beetje een appelflauwte, en vindt beide kandidaten heel goed, elk op hun manier. De zanger van Clouseau zit met een enorm dilemma, maar kiest uiteindelijk voor Steph, volgens hem “een van de beste zangers van de wedstrijd, zéker bij de mannen”. Bent maakt de uitstekende keuze om Cristina toch mee te nemen naar de liveshows, waarin heel wat kandidaten nog écht uit hun schulp gaan mogen komen.

Gesponsorde artikelen