Duolingo met getallen en breuken: app gaat ook wiskundelessen aanbieden

Goed nieuws voor wie even afscheid wil nemen van zijn dagelijkse taallessen op Duolingo. De app komt namelijk met een nieuwe cursus. En deze keer gaat het niet om een nieuwe taal, maar wel om een compleet ander vak, namelijk wiskunde. Duolingo Math wordt op dit moment getest bij een select publiek, het is nog niet zeker wanneer ze de functie zullen uitrollen.

Duolingo gooit het over een andere boeg. De app staat vooral bekend om zijn uitgebreide catalogus aan talen die gebruikers aan de hand van verschillende spelletjes kunnen leren en onderhouden. Maar nu zou Duolingo dus bezig zijn aan een compleet nieuwe app, namelijk Duolingo Math. Dat meldt The Verge. Daarop kan je je wiskundeskills onderhouden. Het is nog niet duidelijk wanneer de app wereldwijd beschikbaar zal zijn.

Van beginner tot professional

Binnenkort kan je via Duolingo een nieuwe cursus volgen. En dan gaat het niet over een zoveelste taal, maar wel over een wiskundecursus. De app Duolingo Math is op dit moment beschikbaar in betaversie en zou later dit jaar voor iedereen te downloaden zijn. Daarmee kan je, net zoals een taal op Duolingo, elke dag een nieuwe wiskundeles volgen.

Net zoals bij de taallessen begin je ook bij de wiskundecategorie vanaf het begin. Dat betekent dat de eerste les bestaat uit simpele sommen en de lessen alsmaar moeilijker worden. Op die manier kan je dus je wiskundekennis terug opbouwen en zelfs misschien verbeteren.

De nieuwe app Duolingo Math zal, in tegenstelling tot de Duolingo-app, geen paywall bevatten. Alles binnen de nieuwe lessen zou dus gratis moeten zijn. Een exacte releasedatum is er nog niet.

Meer
Lees meer...