Durf jij dit ook te proberen? ‘Glow in the dark hair’ komt binnenkort ook naar België

Durf jij dit ook te proberen? ‘Glow in the dark hair’ komt binnenkort ook naar België

Krijt, ombre, van die zotte speldjes in de jaren negentig, wij hebben al van alles met ons haar geprobeerd. En deze haartrend is er eentje voor de durvers maar oh-zo glamourous als je ’t goed doet: glow in the dark hair. Dat klinkt als een dronken idee op een feestje, maar het feestje begint volgens ons pas als je deze bloedmooie kleuren in je haar mengt. Proberen of niet? 

Van de blonde en rode mèchen in de jaren negentig tot ombres en krijtkleuren in je haar: wij hebben al alles geprobeerd om ons haar er fantastisch uit te laten zien. En hoewel sommige stijlen uit de VS ons wat doen twijfelen, willen we eigenlijk gewoon yes zeggen tegen deze nieuwe: glow in the dark hair. Toegegeven, ’t is voor de durvers, maar wie ’t niet zelf probeert is ongetwijfeld een tikkeltje jaloers.

De nieuwe hype komt overgewaaid uit het kapsalon van Guy Tang, een celebrity haarstylist die aan een neon-competitie deelnam. Uiteraard kon hij als kapper van de sterren niet bij de pakken blijven zitten en dus mengde hij tot acht neonkleuren en zette die in golven op het haar van zijn modellen. Het resultaat is niet alleen awesome in het donker, ook overdag ziet het er f*cking fabulous uit.

En het goeie nieuws: zéér binnenkort kan je ’t ook in België krijgen. Wij belden even met Selda Karabag, hoofd van kapsalons De Cliént en zij kent het fenomeen.

Guy Tang

Niet eens zo heel duur

“Wij hebben er inderdaad van gehoord en zijn er volop mee aan het experimenteren. De vraag naar zo’n glow-in-the-dark coupe is zeker aanwezig”, bevestigt ze aan ons. En zo’n coupe moet niet zoveel kosten: een glow-in-the-dark kleuring zal niet meer kosten dan een gewone. Voor minder dan vijftig euro heb je dus flashy haar.

Hoelang blijft zo’n neonhaar zitten? Volgens Karabag is het “niet zoals een spuitbus rond carnaval, maar het is ook geen supervaste kleuring. Je moet je haar namelijk laten ontkleuren en dat geeft een fantastisch effect, maar lang houden doet het niet. Na een paar keer wassen is de neonlaag er alvast af, de kleuren zelf verbleken dan zoals een gewone kleuring.”

Eén nadeel: heel gezond voor je haar is het niet. “Dit is zeker niet iets dat ik zou aanraden bij mensen die weinig of heel dun haar hebben,” zeggen ze bij De Cliént. “Het is ook wel goed voor één keer, maar aangezien ’t niet zo gezond is voor je haar, zouden we de behandeling niet al te vaak herhalen.” Kies je feestje dus heel goed uit!

Toch niet zelf doen, maar wel even naar de hairporn kijken? Check it out!

Zo ziet het er from start to finish uit

Overdag ziet het er trouwens ook fantastisch uit

En jullie? Ook proberen?

Gesponsorde artikelen