Duurste iPhone ooit, maar dit kleine gadget wil Apple er niet meer gratis bijgeven

Duurste iPhone ooit, maar dit kleine gadget wil Apple er niet meer gratis bijgeven

Wie de iPhone XS of XS Max wil aanschaffen, verwacht daar ook een aantal standaardkabeltjes bij, zoals de dongle die ook bij de iPhone X geleverd werd. Daarmee kon je ook nog oortjes aansluiten. Voor die dongle zal je nu moeten betalen, een gebaar waar zelfs de Apple-fans niet mee gediend zijn. 

De nieuwe iPhone, of moeten we zeggen iPhones zijn er. Op een drukbevolkt event in Cupertino werden de nieuwe paradepaardjes van Apple voorgesteld: de iPhone XS en de XS Max. Hoofdontwikkelaar Phil Schiller noemde hen de beste iPhones die ze ooit gemaakt hebben. Kwam ook nog: de langverwachte ‘goedkopere iPhone’: iPhone XR. Bij die iPhones mankeert één element in het eindpakket: de dongle.

Lees hier alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone.

Air Pods

Die dongle kon je, vanaf iPhone X gebruiken om traditionele oortjes aan je iPhone te verbinden. De iPhone X kwam namelijk met Air Pods, de draadloze oortjes met haptic touch die je zonder kabels lieten naar muziek luisteren en bellen. Er werd wel stevig gelachen met de Air Pods, maar veel mensen voelden zich verplicht om ze te kopen, aan een stevig prijskaartje. Omdat er allerlei problemen waren met de Air Pods, kwam Apple met een gratis dongle, die gewoon op de markt komt voor zo’n twintig euro.

Die dongle zal je bij de nieuwe iPhones niet meer gratis krijgen, tot frustratie van Apple-fans. Want niet alleen de iPhone XS en XS Max zullen het zonder dongle moeten doen: ook iPhone 7 en 8 krijgen niet standaard een dongle meegestuurd. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor wie consequent naar muziek luistert op z’n iPhone.

De iPhone X verkocht niet zoveel als ze bij Apple hadden gedacht. Hoe komt dat?

Dongle kopen

Er zijn maar twee alternatieven: een dongle kopen, dat kost zo’n 20 euro. Of je kan natuurlijk, en dat is precies wat Apple wil, de Air Pods kopen, aan bijna 160 euro voor een set. Fijne marketingstrategie, maar Apple-fans zijn boos. Want op een iPhone van 1.799 voor het duurste model, kan die dongle van twintig euro er toch wel af, nee?

Gesponsorde artikelen