Duvel pakt uit met een korting: waarom is die promotie “historisch” te noemen?

Goed nieuws voor de liefhebbers van Duvel: Duvel Moortgat pakt uit met een tijdelijke korting op het bier. Wie twee verpakkingen koopt, betaalt 20 procent minder. In een mededeling aan het personeel merkt de brouwer op dat het om de allereerste promotie ooit gaat.

Waarom is dit belangrijk?

De grote giganten zien meer en meer microbouwers de markt betreden, terwijl we minder bier drinken. Daardoor zien zij zich genoodzaakt om vaker uit te pakken met kortingen.

In het nieuws: Terwijl we voor tal van producten dieper in de buidel moeten tasten, pakt Duvel Moortgat uit met de allereerste promotie op Duvel in de geschiedenis van de brouwerij.

  • In een mededeling aan het personeel, die De Tijd kon inkijken, merkt Duvel Moortgat op dat de drankensector de voorbije jaren fors veranderd is. “Er komen veel concurrenten bij en de prijzen gaan omhoog”, klinkt het. “Daarom willen we de aankoop van Duvel nog aantrekkelijker maken voor onze trouwe fans, maar ook de drempel tot aankoop verlagen voor nieuwe klanten.”
  • Duvel Moortgat heeft voor de andere bieren uit zijn assortiment, waaronder Maredsous en La Chouffe, wel al kortingen gegeven.

Strijd om de bierliefhebber: Ook enkele concurrenten van Duvel pakken uit met kortingen.

  • Wie Victoria en Kwak, twee speciaalbieren van de biergigant AB InBev, koopt, krijgt momenteel een korting van 50 procent. Grimbergen, een bier van Heineken, en Cornet, een brouwsel van Swinkels Family Brewers, zijn verkrijgbaar met een korting van 25 procent.

(fjc)

Meer
Lees meer...