Duvel komt met een nieuw bier…of is het eerder een comeback?

Duvel Tripel Hop Cashmere
Duvel

Op Facebook en Instagram kondigde Duvel aan dat er binnenkort een nieuw bier in de rekken ligt. De posts zijn nogal vaag en tonen nog niet exact over welk bier het gaat, maar sommige mensen menen het al te weten.

Op 13 februari lichtte Duvel al een tipje van de sluier. Toen werd er een filmpje op Facebook gezet met de tekst “Ssst… iets hoppig keert binnenkort terug.…”. En ook gisteren werd opnieuw een filmpje gedeeld op Instagram, met een geblurde foto van een flesje.

View this post on Instagram

Hint. . #Duvel #Brewedtobelived

A post shared by Duvel (@duvel_belgium) on

Tripel Hop

In een volgende post op Facebook staat er “Indice: tripel…”. Er keert dus iets hoppig terug en het gaat om een tripel, een tripel hop dus. Vorig jaar kwam er een limited edition op de markt: Duvel Tripel Hop Cashmere. Dat was ondertussen de zevende variant van een Tripel Hop. Door de gegeerde hopsoort cashmere was dit biertje maar even op de markt.

Het ging dus om een éénmalige productie, maar daar kan nu verandering in komen. In het filmpje is een flesje te zien met zeer gelijkaardige kleuren als de Limited Edition. De speciale hopsoort is sinds 2013 op de markt en kreeg al de bijnaam ‘Rising Star’.

Smaak

Een normale Duvel bestaat uit twee hopsoorten: Saaz-Saaz en Styrian Golding. Pas in 2007 voegde Duvel daar een derde hopsoort aan toe. Daaruit vloeide dan de Duvel Tripel Hop Citra en die is sinds 2017 permanent te verkrijgen. Waarschijnlijk zal de Cashmere de volgende Tripel Hop zijn die permanent beschikbaar is.

Het is een stevig bier met 9,5 procent alcohol, met fruitige tonen van citrus, perzik, meloen en tropische kokosnoot. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat het sowieso over de Cashmere gaat, maar heel wat posts op sociale media bevestigen ons vermoeden.

Gesponsorde artikelen