EasyJet onthult de geheime signalen die het cabinepersoneel van een vliegtuig gebruikt

EasyJet onthult de geheime signalen die het cabinepersoneel van een vliegtuig gebruikt

Een man filmde tijdens zijn vlucht een stewardess die plots de vogeltjesdans deed. Hij vroeg zich af waarom ze zo’n vreemd gedrag toonde. Luchtvaartmaatschappij EasyJet reageerde hierop met een trainingsvideo waarin wordt uitgelegd dat zo’n signalen bij personeelsleden bekend is. Het cabinepersoneel kent verschillende geheime codes om gemakkelijk met elkaar te communiceren en de trainingsvideo legt alles uit …

Om snel te communiceren met elkaar, hebben personeelsleden geen tijd om naar mekaar toe te stappen en een uitleg te geven. Daarnaast zouden ze zo weinig mogelijk moeten praten, enkel indien het nodig is. Daarom hebben zij onderling een aantal codes waarmee ze makkelijker een boodschap kunnen doorgeven.

Een passagier merkte dit op en filmde een stewardess die rare bewegingen maakte: zij deed de vogeltjesdans naar een collega. Een passagier vroeg blijkbaar om kip, en daarom deed ze ook een kip na.

Luchtvaartmaatschappij EasyJet publiceerde gisteren als reactie een interne video die tijdens de opleiding wordt gegeven aan stewards in spe. Zij leggen uit waarom ze zo’n bewegingen maken.

Gesponsorde artikelen