Ed Sheeran-fans geshockeerd door journalist die het niet heeft voor ros haar … en dat duidelijk maakt in interview

Ed Sheeran-fans geshockeerd door journalist die het niet heeft voor ros haar … en dat duidelijk maakt in interview

Ed Sheeran is niet alleen een steengoede muzikant, songwriter en zanger, maar ook een sympathieke peer. Dat is wat hem zo geliefd maakt bij de fans, maar één Franse journalist vond het onlangs nodig om er tijdens een interview op te wijzen dat Sheeran één factor mist: de looks. Nu zijn de meeste fans het daar ronduit niet mee eens, maar de herhaalde insinuaties van de vrouw zijn er volgens sociale media écht over. Wat denken jullie? 

Ed Sheeran kan intussen waarschijnlijk interviews doen met z’n ogen dicht. De Perfect-zanger is ook nog steeds bezig aan promo voor z’n cd ‘Divide’ en bijbehorende tour, en daar hoorde deze week ook een interview met de presentatoren van Sept à Huit, een soort Franse De Zevende Dag bij. Alleen had de presentator daar niet helemaal door met wie ze te maken had. ’t Is te zeggen, ze focuste wel heel specifiek op één elementje van Sheeran: z’n haar. En fans van Sheeran zijn dan ook niet te spreken over het awkward eindresultaat.

Ros zijn, duidelijk een drama

“Je bent geboren met een stotterprobleem, een probleem met je ogen én ros”, ging de presentator van start. Een vreemde opmerking, want je kan ros zijn toch moeilijk op dezelfde lijn zetten als een handicap. Daarbij is de ginger love voor Sheeran echt wel groot, een mankement is het nu ook niet bepaald.

Maar Sheeran is wel wat gewoon, en antwoordde heel kalm dat hij “toen hij opgroeide, altijd al dacht dat het cool was om een beetje anders te zijn. Ik heb tijdens mijn 26 jaar op deze planeet geleerd dat iedereen anders is. En zodra je wil zijn zoals de rest, wordt het eigenlijk echt vervelend. Dus als je een bizarre kant hebt: embrace it.” Wijze woorden van Sheeran, maar de journalist was blijkbaar op zoek naar ’n stevige quote.

Geen topmodel

“Wat zou jij nu zeggen aan dat kleine jongetje, de rosse op de speelplaats, die de looks niet heeft, die niet goed ziet?” dringt de journalist aan. “Wat zou je nu zeggen aan je vrienden op de speelplaats die je pestten om je rode haar?” De vragen blijven maar komen, en ze worden steeds repetitiever. Want de (ok, vrij opvallende) rosse lokken van de Grammy-winnende songwriter zijn natuurlijk het belangrijkste. Net zoals z’n misschien niet geheel traditionele looks, die ‘m, ondanks dat rosse haar, hordes fans hebben opgeleverd.

Net op zo’n moment toont Sheeran natuurlijk waarom hij nog steeds kan doorgaan voor de guy next door, want zelfs na dat gênante kruisverhoor wist hij nog een mooi én beleefd antwoord te formuleren. “Ik ben natuurlijk geen pin-up. Meisjes zeggen niet “hij is keischattig, ik ga z’n poster boven m’n bed hangen”. En dat is eigenlijk beter voor mij, want dat dwingt me om goede songs te schrijven om succesvol te zijn in mijn beroep.” Mic drop, Sheeran out.

Perfect

Alsof er geen fans zijn die niet één, maar veertig posters boven hun bed hangen. Maar wat moet ’n mens in vredesnaam zeggen? Nog een reden om van Ed te houden. Perfect, toch?

Wie zin heeft om het interview volledig te bekijken (met Franstalige dub), kan dat hier:

Gesponsorde artikelen