Ed Sheeran trapt zijn muzikaal 2017 op gang met niet één, maar twee nieuwe singles

Ed Sheeran trapt zijn muzikaal 2017 op gang met niet één, maar twee nieuwe singles

Cijfers liegen niet: Ed Sheeran heeft – met nog maar twee albums op z’n naam – al 22 miljoen platen verkocht, is meer dan 4,5 miljard (!) keer gestreamd op Spotify en 3,5 miljard keer bekeken via zijn officiële YouTube-kanaal. Ed Sheeran is een wereldster en dus heerst er opwinding wanneer die terugkeert met zijn eerste nieuwe materiaal sinds 2015.

Er zijn dus meteen twee singles tegelijkertijd uitgekomen van Ed Sheeran – Castle On The Hill en Shape Of You – , allebei al in de allerhoogste rotatie op BBC Radio 1. Twee nummers tegelijkertijd uitbrengen was een erg bewuste keuze van Sheeran, zo vertelt hij:

“Ik wilde echt de twee verschillende kanten van mijn muziek laten horen, omdat ik van beide evenveel hou. Ik wist zeker dat ik de beide songs tegelijkertijd wilde uitbrengen, om niet het ene nummer een voorrang te verlenen op het andere. Ik sta te popelen om helemaal terug te zijn.”

Ze klinken inderdaad erg verschillend. Castle On The Hill doet erg denken aan Mumford & Sons, zit vol met grote riffs en staat klaar om de allergrootste stadions en arena’s in te pakken. Anderzijds is er Shape Of You, een nummer waarin Sheeran zijn instrumentatie beperkt tot weinig meer dan een loop pedaal.

Zelf noemt Ed de aankomende plaat een verbreding van zijn reeds gekende geluid van de platen + en X.

Gesponsorde artikelen