Ed Sheeran verslaat Adele en verdubbelt zijn inkomsten in een jaar tijd

Ed Sheeran verslaat Adele en verdubbelt zijn inkomsten in een jaar tijd

Ed Sheeran rijft bakken met geld binnen: de ‘eenvoudige jongen’ heeft het laatste jaar een slordige 92 miljoen extra verdiend, een verdubbeling van zijn inkomsten. Daarmee is ie niet de rijkste Brit op de lijst, maar zeker wel de snelst rijker wordende.

Of ie ermee inzit dat hij op een lijstje staat, dat weten we niet maar Ed Sheeran heeft het laatste jaar wel een coole 80 miljoen pond (92 miljoen euro) extra op zak gestoken. Dat zegt de Sunday Times Rich List, de lijst met de rijkste Britten. Daarmee steekt hij nu Adele voorbij: zij is in totaal zo’n 150 miljoen pond (174 miljoen euro) waard, Ed doet het tien miljoen (!) pond beter.

43 dingen die je nog niet wist over Ed Sheeran.

Adele scoort hoog, Lloyd-Weber is de rijkste

Daarmee staat Sheeran op de 17de plaats, Adele is de best verdienende vrouwelijke artieste, op de 22ste plek. Ze zijn wel de jongste, indrukwekkend is het dus sowieso. Staan hoger: bijvoorbeeld Elton John en Sir Paul McCartney.

Bovenaan staat Andrew Lloyd-Webber, de musicalschrijver, met 952 miljoen euro, terwijl McCartney 870 miljoen op z’n rekening heeft staan. U2 staat op de derde plaats, met 676 miljoen (al vinden wij dat niet eerlijk, want die zijn met vier) en sir Mick Jagger, die 319 miljoen waard is, staat op de vijfde plek.

One Direction

Als het over jonge muzikanten gaat, is Ed wel degelijk de eerste, gevolgd door Harry Styles en Niall Horan op de tweede en de derde plaats. De top tien gaat trouwens maar One Direction uit: Louis Tomlinson staat vijfdes, Liam Payne zesdes en Zayn Malik staat op de zevende plaats.

Volgens ons zal Sheeran volgend jaar ook nog wat hoger scoren: samen met newlywed Justin Bieber (lees hier exact waarom hij zo snel in het huwelijksbootjes stapte met Hailey Baldwin) heeft hij namelijk een plaat gemaakt en die wordt vrijdag wellicht gereleased. ‘I Don’t Care’ heet ie , en iedereen schijnt de uren te tellen tot de song online komt. De Biebs en de rosse Brit: hoe kan het verkeerd gaan?

Gesponsorde artikelen