Ed Sheeran wéér aangeklaagd omdat hij muziek gestolen zou hebben

Ed Sheeran wéér aangeklaagd omdat hij muziek gestolen zou hebben

Ed Sheeran wordt aangeklaagd wegens inbreuken op copyrightwetten. Hij zou delen van de track ‘Let’s Get It On’ van Marvin Gaye gestolen hebben.

Het bedrijf Structured Assets Sales, dat de auteursrechten van Marvin Gaye beheert, klaagt Ed Sheeran aan voor 100 miljoen dollar.

De Britse Shape Of You-zanger zou passages van de hit Let’s Get It On uit 1973 van Marvin Gaye gestolen hebben voor zijn eigen song Thinking Out Loud.

Structured Assets Sales beweert dat Ed Sheeran “de melodie, het ritme, de harmonieën, de drums, de baslijn, het achtergrondkoor en het tempo” overgenomen zou hebben van het Marvin Gaye-nummer.

Niet de eerste keer

Ed Sheeran kwam twee jaar geleden al onder vuur te liggen wegens plagiaat. Het ging toen ook om Thinking Out Loud. De familie van Ed Townsend, de co-auteur van hit Let’s Get It On, klaagde Ed Sheeran aan voor dezelfde reden voor 86 miljoen dollar.

Begin dit jaar werd Ed Sheeran nog aangeklaagd voor de Amerikaanse muzikanten Thomas Leonard en Martin Harrington. Hij zou ongevraagd muziek van hen overgenomen hebben voor zijn hitsong Photograph.

EPA

Het nummer dat Ed Sheeran schreef:

Let’s Get It On van Marvin Gaye:

Gesponsorde artikelen