Eddie Redmayne bevestigt: Er komen geen nieuwe ‘Fantastic Beasts’-projecten

De kans dat er nog nieuwe projecten in de Fantastic Beats-franchise verschijnen, is klein. Dat laat acteur Eddie Redmayne zelf weten. Vorig jaar kwam de derde film The Secrets of Dumbledore uit, maar die stelde teleur. En hoewel die op een cliffhanger eindigde, lijkt er nu toch geen vervolg meer te komen.

Het lijkt over en uit voor Fantastic Beasts. De filmreeks in het Harry Potter-universum werd veelbelovend aangekondigd in 2016, maar na drie films blijft de populariteit matig. Dat komt natuurlijk ook door de vele problematische uitspraken van auteur J.K. Rowling, al lijkt ook het verhaal daarnaast niet meteen aan te spreken.

Fantastic Beasts

De Fantastic Beasts-franchise begon in 2016 met Fantastic Beasts and Where To Find Them. Het verhaal volgt de jonge tovenaar Newt Scamander (Eddie Redmayne) die het opneemt tegen duistere krachten en magische wezens in New York in 1926. Twee jaar later, in 2018, volgde de film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en vorig jaar kwam de derde in het rijtje: The Secrets of Dumbledore.

Tussen de laatste en de voorlaatste film zat vier jaar. Dat is een lange tijd, maar geen verrassing als er wordt gekeken naar de rechtzaak waar acteur Johnny Depp mee te maken kreeg, de transfobe uitspraken van auteur J.K. Rowling, enzovoort. Uiteindelijk kwam de derde film er toch, maar door die omstandigheden deed die het toch niet zo goed als verwacht.

Geen vervolg

Hoewel The Secrets of Dumbledore op een cliffhanger eindigde en de makers eerst van plan waren om vijf films te maken, lijkt dat nu toch in gevaar te komen. Dat meldt acteur Eddie Redmayne in een recent interview met NME. “Op dit moment is er geen sprake van een vervolg”, vertelt hij. “Ik heb echt geen idee. Maar als ze me ooit nog terugvragen … ik hou van Newt dus ik zou het doen.”

Meer
Lees meer...