Een 1.500 jaar oude mummie met Adidas-schoenen: voor sommigen is dit het bewijs dat tijdreizen bestaat

Een 1.500 jaar oude mummie met Adidas-schoenen: voor sommigen is dit het bewijs dat tijdreizen bestaat

Een tijdreiziger die 1.500 jaar geleden in een mummie is veranderd en nooit is teruggekeerd? Een vondst in Mongolië zou je haast doen geloven dat door de tijd reizen bestaat. Archeologen troffen er de restanten van een vrouw aan die meer dan een millennium geleden is overleden. Aan haar voeten zaten verrassend schoenen die veel weg hebben van onze moderne Adidas-schoenen.

Natuurlijk berust het waarschijnlijk op louter toeval dat de schoenen een beetje op de sneakers van Adidas lijken, maar we moeten toegeven dat de vergelijking best opgaat. Al heeft het natuurlijk ook liefhebbers van tal van complottheorieën over tijdreizen wakker gemaakt.

Wie meer in de wetenschappelijke kant van de zaak geïnteresseerd is: wetenschappers zijn er zo goed als zeker van dat het om een vrouw gaat die niet tot de elite behoorde. Voorlopig hebben ze enkel haar handen en voeten om dat te ondersteunen, maar ze zijn haar volledige lichaam aan het blootleggen. De mummie lag op een hoogte van zo’n 3.000 meter in een Mongools gebergte. Voor de archeologen is het de kans om een unieke blik in het dagelijkse leven uit die tijd te krijgen.

Vermoedelijk is het dus een gewone vrouw die lang geleden in Mongolië woonde, en dus geen verovering van Dr. Who

Gesponsorde artikelen