Een angstaanjagend zeemonster stelt de Texanen voor een raadsel

Een angstaanjagend zeemonster stelt de Texanen voor een raadsel

Een gigantisch zeemonster met enge tanden en zonder ogen, geloof je ons nu al niet meer? Wel, da’s ongeveer wat er aanspoelde aan de kust van Texas City, Texas na orkaan Harvey. Het ziet er nogal eng uit, maar zoals je wel kon vermoeden, gaat het eigenlijk om een behoorlijk onschuldig dier. 

Groter dan de gemiddelde aangespoelde vis, maar kleiner dan een potvis. Een geschubde huid en tanden die rechtstreeks uit een horrorfilm komen: het is niet bepaald het mysterie van Loch Ness, maar in Texas hadden ze onderstaand beestje duidelijk nog niet gezien. Is het een totaal onbekend wezen? Nee, eigenlijk ging het om een dier dat we zélfs in België kennen. Niet erg exotisch.

Preeti Desai, die voor de National Udubon Society werkt, ging via Twitter op zoek naar advies voor het mysterieuze zeemonster. Ze zette foto’s online en al snel kwam het antwoord: een paling, zij het eentje dat specifiek rondzwemt in de Californische wateren.

“Ik zette de foto’s online en de mensen begonnen te raden. Eén van de eerste suggesties gokte op een type paling. En toen heb ik me mentaal in het gezicht geslagen want eens je het je voorstelt, klopt het inderdaad wel.” Volgens het Smithsonian Museum gaat het om een soort slangaal die enkel voorkomt in de koralen van de golf van Mexico. Logisch dus dat zelfs experts niet doorhadden om welk dier het ging, op een strand vind je ‘m normaal niet.

Gesponsorde artikelen