Een beetje stress? Volgens een nieuwe studie moet je misschien wat vloeken …

Een beetje stress? Volgens een nieuwe studie moet je misschien wat vloeken …

Last van een beetje stress? Laat je maar eens goed gaan want volgens een studie kan vloeken een emotionele uitlaatklep zijn voor sommigen. Een keer goed shit of fuck roepen, kan je helpen ontladen en zelfs voor enkele voordelen zorgen. Weet wanneer het kan, want tijdens een vergadering of sollicitatiegesprek wordt dat misschien minder geapprecieerd …

Volgens een studie aan de universiteit van psychologie in Nieuw-Zeeland zou vloeken helpen bij het minderen van stress. Een keer goed vloeken zou bij sommige mensen kunnen zorgen voor minder angst en zelfs hartpijn.

62 deelnemers werden gevraagd om terug te denken aan een tijd van sociale uitsluiting en die gevoelens op te schrijven. Nadien werden de deelnemers in twee groepen gedeeld. Gedurende twee minuten moesten ze ofwel een neutraal woord of een vloekwoord herhalen. Het stressniveau bij de groep die een vloekwoord moest herhalen bleek te verlagen.

Ook fysieke pijn

Volgens de studie zou vloeken ook lichamelijke pijn verlichten. Je kan de pijn (van bijvoorbeeld je teen te stoten tegen de kast) minderen door eens goed te vloeken.

Vloeken helpt dus zowel tegen mentale als fysieke pijn. Laat je maar eens goed gaan als je nog eens trapt op een legoblokje.

Gesponsorde artikelen