Eén Belg bij rijkste 500 mensen, die in 2017 gezamenlijk een kwart rijker werden

Eén Belg bij rijkste 500 mensen, die in 2017 gezamenlijk een kwart rijker werden

De vijfhonderd rijkste mensen op aarde zijn er dit jaar fors op vooruit gegaan: ze zijn maar liefst een biljoen dollar rijker geworden. Het gezamenlijke vermogen van de allerrijksten steeg met bijna een kwart. Per dag kwam er circa 2,7 miljard dollar bij, vooral dankzij de sterk opgelopen aandelenkoersen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse rijkenlijstje van Bloomberg. De groei, die vier keer zo groot is als die van vorig jaar, kwam vooral door stijgende beurskoersen. Er staat één Belg in de lijst, Baron Albert Pol Oscar Ghislain Frère. Albert Frere haalt de 268ste plaats met een vermogen van 5,22 miljard euro. Begin 2009 werd zijn vermogen door Forbes nog geschat op 1,9 miljard euro.

Amazon

De baas van Amazon, Jeff Bezos, zag zijn vermogen het meest toenemen het afgelopen jaar: met 34,2 miljard dollar naar bijna 100 miljard in totaal. Bezos nam in oktober het stokje van rijkste man ter wereld over van Microsoft-oprichter Bill Gates.

Gates, nu de nummer twee, gaf het afgelopen jaar veel geld aan goede doelen. Toch kreeg hij er zo’n 9 miljard dollar bij. Zijn vermogen wordt geschat op ruim 91 miljard dollar.

Facebook-baas Mark Zuckerberg is in de miljardairsindex met bijna 73 miljard dollar terug te vinden op de vijfde plaats.

De 500 rijksten hebben volgens Bloomberg bij elkaar 5,3 biljoen dollar. Een jaar geleden was dat 4,4 biljoen dollar.

Chinezen het hardst vooruit

In vergelijking met andere landen zagen Chinese miljardairs hun vermogen het sterkst groeien. Het vermogen van de 38 Chinezen in de top-500 steeg in totaal met 65%.

De rijkste Chinees is Jack Ma van webwinkel Ali Baba. Hij is goed voor 45,4 miljard dollar.

Van alle miljardairs uit de top 500 slonk het vermogen van de Fransman Patrick Drahi het meeste. Nog altijd houdt hij ruim 6 miljard dollar over, maar de oprichter van telecombedrijf Altice raakte dit jaar iets meer dan 4 miljard dollar kwijt.

Gesponsorde artikelen