Een crèche en bar op het vliegtuig: Qantas wil het in 2022 al in de lucht zien hangen

Een crèche en bar op het vliegtuig: Qantas wil het in 2022 al in de lucht zien hangen

Een beetje meer luxe op het vliegtuig, dat mag wel, vinden ze bij Qantas. Vandaar dat de luchtvaartmaatschappij denkt aan een vliegtuig met een bar, een crèche en eventueel zelfs een fitnessruuimte. Enig nadeel: dat zal enkel zo zijn op de nieuwe vliegtuigen die Qantas wil en die 20 uur aan een stuk kunnen vliegen. 

Wie regelmatig met lowcostmaatschappijen vliegt, zal waarschijnlijk al blij zijn met een beetje extra beenruimte, maar bij Qantas zien ze het groot. Zeer groot: op de vleigtuigen die de luchtvaartmaatschappij in 2022 in gebruik wil nemen, voorzien ze ruimte voor een bar en een crèche voor de kleinsten.

Let op! Binnenkort mag je ook geen gratis handbagage meer meenemen bij Ryanair!

Twintig uur vliegen

Da’s natuurlijk niet voor binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten of zelfs een retourtje Oslo-Madrid, maar voor vluchten naar de andere kant van de wereld. Qantas wil graag van Sydney tot Londen kunnen vliegen in één trok, zonder tussenstop in de Verenigde Arabische Emiraten dus. De halve wereld rondvliegen, kost ook wel flink wat tijd: twintig uur ongeveer.

Omdat ze bij Qantas ook weten dat weinig mensen met veel plezier een vlucht van twintig uur nemen, willen ze die dus opleuken met wat extra’s. Zowel Boeing als Airbus zouden een model klaarhebben, het prijskaartje is nog niet bekend. Het hangt uiteraard van de offerte af met welke vliegtuigbouwer Qantas in zee zal gaan.

Binnenkort vlieg je van Brussel naar New York voor 150 euro! Check hier hoe!

Europa-Australië

Veel is nog niet over de prototypes van de vliegtuigen bekend: wel zouden ze zo’n 300 passagiers tegelijk kunnen vervoeren. Het lijkt ook logisch dat de vliegtuigen vooral zullen ingezet worden om van Europa naar Oceanië te vliegen, aangezien Heathrow één van de drukstbezochte luchthavens ter wereld is.


Gesponsorde artikelen