Eén dode en vier gewonden bij een mesaanval in Parijs. Politie schiet dader neer, terreuronderzoek gestart

Eén dode en vier gewonden bij een mesaanval in Parijs. Politie schiet dader neer, terreuronderzoek gestart

In het centrum van Parijs heeft een man zaterdagavond verschillende mensen aangevallen met een mes. De man maakte één dodelijk slachtoffer gemaakt en verwondde nog eens vier personen. De politie heeft de man doodgeschoten, het dossier wordt overgemaakt aan de terreurafdeling.

Rondom het Place de l’Opera, in het tweede arrondissement van Parijs, heeft een man zaterdagavond verschillende mensen aangevallen met een mes.

Volgens de politie zou de man vijf slachtoffers hebben gemaakt. Eén persoon overleefde het incident niet, vier anderen raakten gewond, waarvan twee zwaargewond. De dader werd neergeschoten.

Twee schoten

Journalist Charles Pellegrin was in de buurt toen het incident plaatsvond. “Ik verliet net een komedieshow nabij de Opera in het centrum van Parijs en ik werd onmiddellijk tegengehouden omdat er een gek met een mes rondliep”, schrijft hij op Twitter. “Eens we terug binnen waren, hoorden we sirenes en twee geweerschoten.” Pellegrin zou van ooggetuigen vernomen hebben dat de politie de man had proberen uitschakelen met een tazer, maar dat zou niet gelukt zijn. Daarop zouden ze twee schoten gelost hebben waarbij de man om het leven kwam, al is dat nog niet bevestigd door de politie.

IS eist terreurdaad op

Minister van Binnenlandse zaken Gérard Collomb bedankte ondertussen al de politie voor hun koelbloedigheid en betuigde zijn medeleven met de slachtoffers van de “verfoeilijke daad”.

Het dossier van de steekpartij werd intussen overgedragen naar de terreurdivisie. IS heeft de aanval opgeëist.

Ook Frans president Emmanuel Macron reageerde al op de aanval:

Journalist Charles Pellegrin was in de buurt toen het gebeurde:

Gesponsorde artikelen