Eén eert overleden collega met docu ‘Dit was Yasmine’

Yasmine
VRT

Yasmine, zangeres, moeder, radio- en televisiepresentatrice overleed op 25 juni 2009. Ze werd amper 37. Televisiezender Eén herdenkt haar dood met een eerlijke documentaire. In Dit was Yasmine vertellen haar moeder, vrienden en collega’s over de luidruchtige, maar onzekere Yasmine, die tien jaar geleden uit het leven stapte.

Tien jaar geleden is het al, dat zangeres en presentatrice Yasmine uit het leven gestapt is. Haar collega’s bij Eén zijn haar nog helemaal niet vergeten en dat bewijzen ze met een documentaire. Dit was Yasmine wordt uitgezonden op 25 juni 2019, dag op dag tien jaar na haar overlijden. Hilde Rens, zoals Yasmine echt heette, was amper 37.

Eerlijke documentaire

Een verheerlijking van haar persoonlijkheid wordt Dit was Yasmine niet. Peter Cockx kende Yasmine goed en liet in zijn documentaire dan ook uitsluitend mensen uit haar dichte omgeving aan het woord. Yasmines mama Anita Claes, haar beste vriendin Christina Smet en haar beste vriend Jo Mahieu zijn eerlijk over hoe ze was: luidruchtig, maar onzeker. Ook Hildes collega’s Eric Melaerts, Miguel Wiels, Sergio en Frank Boeyen vertellen wie ze was en wat ze voor hen betekende.

In de documentaire gaat Peter Cockx ook dieper in op haar dood. Niemand wist waarom Yasmine uit het leven stapte en iedereen begon te speculeren. Een van de factoren die haar zover hebben gedreven, is mogelijks de breuk met haar partner Marianne, maar natuurlijk is dat helemaal niet zo simpel. Marianne is de grote afwezige in de documentaire, waarschijnlijk omdat ze al veel te verduren heeft gekregen na de dood van Yasmine.

Ook op de radio

Yasmine presenteerde jarenlang De Rode Loper en Zo is er maar één. Daarnaast bracht ze ook muziek uit, die voor velen tot de verbeelding spreekt. Collega-zangeres Andrea Croonenberghs is op 25 juni te gast bij De Madammen, waar ze een eerbetoon aan Yasmine zal brengen met haar nummer Diep in mij.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan ­terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen