Een eigen muziekevenement organiseren? ‘Ikorganiseer.be’ geeft gratis professionele tips

Een eigen muziekevenement organiseren? ‘Ikorganiseer.be’ geeft gratis professionele tips

Is een muziekfestival op eigen houtje organiseren je ultieme kinderdroom maar mis je net dat duwtje in de rug? Maak dan nu dé sprong in het onbekende en plan samen met ‘ikorganiseer.be’ jouw toekomstige muziekevenement. Een splinternieuwe website die je ondersteunt, informeert en vooral inspireert om je grenzen af te tasten.

Vlaanderen heeft veel jong talent en daar moet op ingespeeld worden. Ikorganiseer.be stapt daarom graag mee in jonge organisators hun avontuur door hen te prikkelen met verhalen, te updaten met relevant nieuws en hen daarbovenop hun stem te geven.

Muziekevenement

Ikorganiseer.be is de opvolger van fuifpunt.be dat tot 2017 informatie verschafte rond alles wat je nodig hebt voor een goede fuif. In 2019 is die term een beetje gedateerd en daarom bedacht de federatie van Jeugdhuiswerk, Formaat, in samenwerking met De Ambrassade, de Chiro, de Scouts en Gidsen, de KLJ, Bataljong, de KSA en de muzikantenorganisatie Poppunt een nieuw initiatief, namelijk ikorganiseer.be.

Nieuwe lichting jonge Antwerpse ondernemers bundelt krachten in popup-shop.

Goesting en gedrevenheid

Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) betuigt hoe tevreden hij is met dit gloednieuwe concept en juicht initiatieven als deze alleen maar toe. Daarom keurde hij ook met volle overtuiging deze doelstelling in 2018 goed. “Een one stop shop als ikorganiseer.be zal jongeren goesting geven om zo verder te doen en nog vele anderen zin geven om te ondernemen. Het is mooi om te zien hoe alle experts in het veld hiervoor de krachten bundelen.”

Jezelf ontwikkelen als succesvolle ondernemer.

Mix van informatie en inspiratie

Op ikorganiseer.be kunnen jongeren terecht met gelijk welke vraag die door hun hoofd raast. Vragen rond Sabam, vrijwilligers, het voorzien van beveiliging tot het uitbetalen van bands, worden één voor één gedetailleerd beantwoord. “Vlaanderen telt heel wat muziekevenementen voor en door jongeren. Van een klein concert in het jeugdhuis of een jaarlijkse fuif van de jeugdbeweging tot initiatieven van collectieven die ontstaan uit een bepaalde subcultuur. De evenementen zijn even divers als de jongerencultuur zelf”, zegt Formaat-directeur Tom Dierckx. Het liefste wil hij dat zo houden en met dit initiatief zelfs nog wat extra aanmoedigen.

Net zoals artiesten kunnen stagediven, kunnen jonge enthousiaste organisators deze sprong ook aan!

Gesponsorde artikelen