Een gigantische replica van de maan is vermist

Een gigantische replica van de maan is vermist

De Britse kunstenaar Luke Jerram is zijn gigantische replica van de maan kwijt. Zijn installatie, “Museum of the Moon”, is onderweg van Bristol naar Oostenrijk verloren geraakt. Waarschijnlijk is de verantwoordelijke van het verlies, het koerierbedrijf TNT. 

Luke Jerram is een kunstenaar die over de hele wereld beelden, installaties en performance art tentoonstelt. Twee jaar geleden maakte hij een replica van de maan, Museum of the Moon, een zwevende bol van 7 meter.

De kunstenaar gebruikte foto’s van NASA om de details te kunnen namaken. De replica is zo’n 1,5 miljoen keer kleiner dan de echte maan. Elke centimeter is dan zo’n 5 kilometer op de echte maan. De installatie wordt van binnen uit verlicht en kan je dus in detail het maanoppervlak bekijken. Of ja … dat kon je tenminste doen, want nu is de installatie dus spoorloos verdwenen.

Minions of koerierdienst TNT?

De replica werd op verschillende plaatsen in de hele wereld tentoongesteld. Enkele maanden geleden was de fake maan nog te aanschouwen op het Lichtfestival in Gent. In augustus zou Hasselt aan de beurt geweest zijn en in september zou je in Aalst op het juiste adres zijn.

De maan was duidelijk een tour aan het maken in Europa, en vertrok afgelopen week vanuit Bristol naar Lienz in Oostenrijk. Maar onderweg is de maan de duisternis ingegaan en spoorloos verdwenen.

Jerram vindt de vermissing van zijn werk erg vervelend, omdat velen het kunstwerk wilden zien deze zomer. “Het heeft een grote impact voor alle mensen die zich erop verheugden. Ze kunnen hem niet zien, omdat hij ergens in een magazijn ligt. We hebben geen reserve liggen”, zei hij tegen de BBC.

De koerierdienst TNT is bezig met een onderzoek naar de maan. De replica hé …

Gesponsorde artikelen